dansen als meditatie

Een avondje dansen is effectiever voor je lijf dan je denkt!

Niet alleen worden we er blij van, regelmatig met de voetjes van de vloer gaan blijkt ook behoorlijk effectief. Wij zijn het wereldwijde web voor je ingedoken om uit te zoeken wát dit precies voor je doet. Zin om uit te gaan dit weekend? Check dan eerst de agenda.

Calorieën

Laten we beginnen bij de calorieën. De Amerikaanse Harvard Medical School heeft hier onderzoek naar gedaan. Hoeveel calorieën je tijdens een avond uitgaan verbrandt, ligt vooral aan je gewicht en lengte. Stel je bent 70 kilo en je danst één uur aan een stuk door, dan verlies je 420 calorieën. Het hangt er natuurlijk ook van af hoe intensief je danst: een uur lang ‘een stapje naar voren en een stapje terug’ is minder effectief dan een uur een Beyoncé-choreografie.

Dan is er wel een klein keerpuntje: de bar. Grote kans dat je tijdens het dansen een alcoholische versnapering in je hand hebt, wat er weer voor zorgt dat je extra calorieën binnenkrijgt. Maar als je tóch al aan de cocktails ging, is een extra danspasje natuurlijk mooi meegenomen.

Hersenen

Dansen is niet alleen een calorieverbrander, het is ook goed voor je hersenen. Een onderzoek van The New England Journal of Medicine laat zien dat dansen de enige fysieke activiteit is die resulteert in een lager risico op dementie.

Happy

Een Zweedse psycholoog aan de universiteit van Örebro heeft onderzoek gedaan naar dansen en geluk. Een groep tieners die last had van stress, paniekaanvallen en depressies moest elke week verplicht dansen. Na twee jaar waren veel van de jongeren gelukkiger, blijer en waren fysieke klachten verdwenen. Dit is niet het enige onderzoek dat dit resultaat geeft. Uit veel verschillende experimenten is gebleken dat dansen mensen gelukkiger maakt.

Bron: Glamour

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.