duurzaam groen groepsreizen singles

Eco groene duurzame groepsreizen zijn hot hip én happening

Duurzaam, groen, en eco zijn toverwoorden vandaag de dag. Ook in de reisbranche zijn duurzame vakanties erg gewild. Maar hoe weet je nu of het daadwerkelijk ‘eco’ proof is of slechts een handige manier van promoten? We vertellen je welke reisorganisaties duurzame groepsreizen aanbieden en geven je vijf handige tips om zelf groener te reizen.

Ecologische footprint

Duurzaam, Eco en groen zijn termen die eigenlijk te makkelijk gebruikt worden. Enerzijds verwijzen ze naar verantwoord (reis)gedrag in het algemeen – milieuvriendelijkheid en sociale en economische duurzaamheid – en anderzijds naar het aan ecotoerisme, op verantwoorde wijze omgaan met de natuur om je heen. Het draait allemaal om het beperken van de ecologische footprint – weer zo’n populaire term. Op verantwoorde wijze omgaan met je omgeving dus. Dat begint al in onze eigen keuken maar is ook zeker toe te passen op de manier waarop we reizen.

5 TIPS voor een duurzame vakantie

Tip 1: kies voor een groen verblijf

Er bestaan keurmerken voor groene hotels maar ze zijn niet allemaal even geloofwaardig. Een groene sticker op de voordeur wilt dan ook niet alles zeggen. Wat je beter kunt doen is eens naar de website van het hotel gaan en lezen over de visie van het bedrijf. Of bel ze op en vraag ze er eens naar. Belangrijk om te weten: is het hotel in handen van een local en werken er lokale werklieden? Wordt er gerecycled? En wat doet het hotel eraan om het elektriciteitsgebruik tot een minimum te beperken?

Tip 2: in het hotel

Je energieverbruik beperken is écht niet zo moeilijk. Door bijvoorbeeld kort te douchen, de kraan uit te zetten tijdens het tandenpoetsen en je handdoek her te gebruiken beperk je je consumptie dagelijks tot een minimum. Hang voor laatstgenoemde maatregel desnoods een briefje op de deur om duidelijk te maken dat je je handdoeken hergebruikt. Tv of airco niet nodig? Schakel ze volledig uit!

Tip 3: vermijd het hotel

Of sla een hotel gewoon over… Bij familie of kennissen slapen is een stuk goedkoper én duurzamer. Of gewoon in een gezellige homestay of een fijne privé kamer die je opduikelt via Airbnb.

Tip 4: vervoer

Het blijft een heikel punt: vervoer. Het huren van een auto is een luxe die in veel gevallen overbodig is. Met het openbaar vervoer, op de fiets of te voet kom je óók op je bestemming. Toch met de auto? Met deze simpele regels ben je tenminste een heel klein beetje goed bezig: start en stop niet te snel, laat de motor niet onnodig draaien, houd de banden goed opgepompt, laad de auto niet te zwaar en houd je aan de snelheidslimiet.

Tip 5: shoppen bij de local

Koop je voedsel bij de lokale verkopers en hergebruik je plastic zakjes. Het kopen van lokale producten is sowieso een goede maatregel. Dit vermindert de ecologische footprint – het voedsel wordt namelijk niet meer eindeloos verscheept voordat je het koopt. Nog één laatste tip: koop als het even kan geen plastic flessen maar gebruik een waterfilter.

Duurzaam op reis samen met singles

Wil je graag met singles een groepsreis boeken maar dan wel bij een organisatie die zich bezighoudt met duurzame vakantiereizen? Bij deze aanbieders ben je verzekerd van een duurzame top vakantie!

1# Sawadee 

De schoonheid en authenticiteit van een land zijn onderdeel van een onvergetelijke vakantie. Wij vinden het belangrijk dat onze reizigers én reisbegeleiders op een verantwoorde manier met de natuur en de lokale bevolking omgaan en de heersende culturele waarden respecteren. Wij streven ernaar om in elke reis een project op te nemen dat gericht is op natuurbescherming, of waarbij de inkomsten direct terechtkomen bij de lokale bevolking. Duurzaam toerisme draagt er toe bij dat de negatieve gevolgen voor de natuur en het milieu zoveel mogelijk beperkt blijven en dat de lokale bevolking, lokale gidsen en hotel- en pensioneigenaren kunnen profiteren van onze komst.

2# SNP Reizen 

Op reis met SNP ervaart u als geen ander de schoonheid van de natuur. Vanuit onze ‘groene’ achtergrond is aandacht voor de kwetsbaarheid van onze aarde vanzelfsprekend. Vaak wordt SNP daarom door anderen gezien en genoemd als voorbeeld van duurzaam toerisme.

3# Shoestring 

Ook bij de groepsreizen van Shoestring reis je groen. Ze hebben een platform waarop je kunt zien welke lokale projecten door hun klanten en door de reisorganisatie zelf (financieel) worden ondersteund en wat ze ondernemen om de CO2-uitstoot van de reizen standaard te compenseren. Daarnaast staat het blog-gedeelte van de site vol met artikelen, de laatste ontwikkelingen, resultaten en tips.

4# Djoser 

Bij Djoser gaan reisplezier en duurzaam toerisme al 30 jaar hand in hand. Duurzaam toerisme is niets anders dan reizen en rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur, zodat reizen in de toekomst ook nog goed mogelijk is, bewust reizen dus. Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit daarom bij ons in de structuur van het bedrijf. Djoser probeert het duurzame karakter van de reizen zoveel mogelijk te stimuleren en de negatieve effecten terug te dringen.

5# Koning AAP

Koning Aap biedt prachtige groepsreizen naar werkelijk alle uithoeken van onze planeet. Met Koning Aap ga je écht op reis! Als eerste grote verre reizen specialist hebben wij een website gelanceerd waar al onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid worden gebundeld, onder de naam Feeling Responsible. Daarnaast staat het blog-gedeelte van de site vol met artikelen, de laatste ontwikkelingen, resultaten en tips. Bijvoorbeeld over wat je zelf kunt doen om de reis groener te laten verlopen. Verder vind je hier de door ons behaalde prijzen en certificaten terug.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.