trouwen met voorwaarden
27 June 2016

Echtscheiding: 5 tekenen waardoor je het kan zien aankomen

Het besluit om te je huwelijk aan de wilgen te hangen en tot echtscheiding over te gaan besluit je doorgaans niet in een fractie van een seconde. Er gaan maanden, soms jaren overheen om tot de conclusie te komen dat het écht niet meer gaat en jullie zonder elkaar beter af zijn.

Toch zijn er volgens diverse onderzoeken en studies wel een paar tekenen aan de wand die je een indicatie kunnen geven over hoe levensvatbaar je huwelijk is. Of beter gezegd; wanneer een scheiding eigenlijk al in de lucht hangt. Kijk maar eens naar deze vijf tekenen.

  1. De prijs van de verlovingsring en Het Feest. Hoe duurder de ring, des te korter het huwelijk, is de vuistregel volgens een studie van Emory Universiteit
  2. Hoe lang je al bij elkaar bent. De eerste jaren zijn (statistisch gezien) het meest riskant. Dan komen de 4-year itch en de 7-year itch, in beide jaren loopt je huwelijk extra gevaar. Daarna daalt de kans op een scheiding
  3. Het leeftijdsverschil. Vooral huwelijken waarin de vrouw beduidend ouder is dan de man zijn gemiddeld gammel. De kans dat jullie wel bij elkaar blijven is wanneer de leeftijd van de partners dicht bij elkaar ligt
  4. Minachting. Als de een de ander (soms) minacht is de kans op een scheiding zeer groot. Als je iemand met de ogen ziet rollen of zich ziet schamen vanwege het gedrag van zijn/haar partner weet je al dat het einde nabij is.
  5. Geld. Op 2 manieren speelt geld een rol in scheidingen. Allereerst als er te weinig van is. Geldzorgen leiden tot spanningen in relaties en vaak ook tot scheidingen. Mensen met lage inkomens scheiden dan ook relatief vaker (ook al worden je geldzorgen door de scheiding een stuk groter). Een tweede geld-element is een verschil in sociaal- economische achtergrond. Als de een van rijke komaf is en de ander niet komt er vaker een scheiding dan wanneer beide partners uit een vergelijkbaar milieu komen.
Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Leven oppakken na scheiding, hoe doe je dat?

Een echtscheiding is een moeilijk proces om doorheen te gaan. Het...

Hazes en Westenberg definitief uit elkaar

We hebben er weer twee singles bij in Nederland want André...

Deze signalen vertellen je dat een nieuwe relatie in de problemen zit

Als je probeert te achterhalen of je bent waar je moet...

Vraag jezelf dit af wanneer je overweegt terug te gaan naar je ex

In de tijd vlak na de relatie over gaat, voel je...

Zo voorkom je dat je relatie sneuvelt in coronatijd

Kun je nog iets doen om het tij te keren als...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

advertentie