singles ontmoeten

Echtgenoot doet vrouw meer alcohol drinken

Vrouwen consumeren meer alcohol nadat ze getrouwd zijn, terwijl hun echtgenoot juist minder drinkt, dat suggereert een recente studie. Mannen gaan echter meer drinken na een scheiding.

Alcoholgebruik

Consumptie
In vier Amerikaanse universiteiten ondervroegen sociologen de deelnemers naar hun huwelijk en hun consumptie van alcohol. Daaruit bleek dat zij die minder drinken gelukkiger zijn in hun huwelijk.

Onderzoeker: “Een stabiel huwelijk maakt dat heren alcohol schrappen, bij vrouwen doet dit hun consumptie juist stijgen. Deze resultaten suggereren dat getrouwd zijn met een man, die vaak meer alcohol drinkt, een sociale omgeving creëert dat drinken bij vrouwen promoot.”

Stress
Hoewel gehuwden minder drinken dan vrijgezellen en weduwnaars, neemt hun consumptie scherp toe als het huwelijk beëindigd werd. Studies suggereren dat mannen vaker externe factoren gebruiken om met stressfactoren om te gaan zoals alcohol. Vrouwen gaan meer intern om met een scheiding, dit kan zich uiten in een depressie. Het is belangrijk  na hun trouwdag bier en wijn van het dagelijkse menu te schrappen, anders stevenen ze af op een scheiding en zullen ze dus nog meer drinken.

Bron: HLN

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.