vrouwen seks met elkaar

Echte vriendschap: 10 kenmerken

Waar zou je zijn zonder je beste vriend(in)? Onderzoek toont aan dat vrienden je helpen langer te leven. Maar wat onderscheidt echte vriendschap nou van andere, tijdelijke of oppervlakkige sociale contacten?

Volgens onderzoek beschikken echte vrienden over bepaalde gewoonten waardoor ze meer als familie beschouwd worden. Het zijn deze eigenschappen die kenmerkend zijn voor deze onbeschrijfelijke vriendschapsband. Herken je deze 10 kenmerken in jouw (h)echte vriendschappen?

1. Zelfvertrouwen
Vaak ben je zelf je grootste criticus. Maar echte vrienden peppen je op wanneer we down en out zijn. Ze zijn een natuurlijke boost voor je zelfvertrouwen en slagen erin een beter gevoel over jezelf te geven.

2. Eerlijkheid
Iedereen maakt fouten. Een echte vriend wijst je hierop wanneer dat het geval is, en niet alleen om zijn of haar gelijk te kunnen halen. Wanneer je wordt gewezen op de negatieve dingen, naast de positieve dingen, dan kun je van echte vriendschap spreken. Bij iemand die je nog niet lang kent of bij een oppervlakkige kennis is die eerlijkheid er vaak niet.

3. Aanwezigheid
Het beste cadeau dat een echte vriend(in) kan geven is aandacht en een oprecht luisterend oor. Dat betekent dus dat de smartphone in de handtas of broek blijft zitten tijdens jullie gesprekken.

4. Luisteren
Wanneer iemand bij een heftig gesprek steeds het onderwerp naar zichzelf blijft trekken, dan is dat geen echte vriend(in). De mogelijkheid een open en evenwichtige dialoog te houden, vergroot de kans dat een relatie sterker zal zijn.

5. Steun
In tijden van succes steun bieden, is één ding. Maar echte vriendschap is wanneer je er voor elkaar bent tijdens de pieken maar ook tijdens de dalen.

6. Stress bestrijden
Een echte vriend(in) voelt aan wanneer je stress hebt en helpt je bij het maken van betere beslissingen. Ook al heb je geen raad nodig, zijn of haar aanwezigheid alleen al kan je kalmeren.

7. Ook moeilijk nieuws melden
Wanneer een vriend(in) bedrogen wordt, maar niets in de gaten heeft, is het erg moeilijk om dat nieuws te melden. Een echte vriend(in) doet dit wel, ook al wil die persoon op dat moment het niet horen. Eerlijkheid is niet altijd makkelijk, maar wel belangrijk.

8. Prioriteiten
Huwelijk, carrière, kinderen… Hoe ouder je wordt, hoe drukker je leven is. Maar echte vrienden maken tijd voor elkaar.

9. Vergevingsgezind
Iedereen maakt wel eens een beoordelingsfout op vlak van relaties, maar echte vriendschappen zijn hier tegen bestand. Bij conflicten praten echte vrienden rechtstreeks met elkaar in plaats van te roddelen en de irritaties te laten ontsporen.

10. Betere mensen
Echte vrienden maken dat je een betere versie van jezelf wil zijn. Je vertrouwt deze persoon niet enkel alles toe, maar die persoon is ook een rolmodel voor jou.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

trouwen
By Margret ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.
willie test womanizer
By Moniek ·
6 oktober 2021

Doorbreek de seksuele sleur

Je hebt net een nieuwe relatie en de seks tussen jullie is super. Hoe zal dat er uit zien als je 20 jaar verder bent? Je kunt je vast niet bedenken dat de intentie en de mate van seks bedrijven nog hetzelfde zal zijn.
perfecte man daten
By Margret ·
27 september 2021

Mannen tegen 40 minder sexy

Op zekere leeftijd worden vrouwen onzichtbaar voor mannen. Maar het is een feit dat dat omgekeerd ook geldt. Een soort van eerlijke (e)mancipatie.
weinig seks
By Moniek ·
27 september 2021

Voor intieme klacht gaan we naar Google en niet naar dokter

Jonge vrouwen raadplegen liever dokter Google, dan dat ze hun huisarts bezoeken. Vooral bij intieme gezondheidsproblemen waar zij zich voor schamen is dit het geval.
singles gezond daten
By Margret ·
24 september 2021

Samen vriendschap hebben met andere stellen

Vaak groeit een dubbele vriendschap spontaan. Een vriendschap met één van jouw vriendinnen groeit uit tot een gezamenlijke vriendschap van jou en je partner met die vriendin en haar partner. Zullen we een keer met de mannen erbij afspreken? Ook gezellig.
alleenstaande papa
By Tijmen ·
22 september 2021

Alleenstaand vaderschap heeft zeker mooie kanten

Voor een alleenstaande moeder worden zoveel zaken zo vanzelfsprekend geacht te doen. Als alleenstaande vader oogst je daarmee vaak aanzien. Gijs de Swarte is zijn belevenissen als single papa gaan opschrijven wat een vrolijk boek opgeleverd heeft. Dan maak je maar zen.