Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
taboe mannen
20 augustus 2013

Echte man is egoïstich in huishouden

Getrouwde bouwvakkers of truckchauffeurs helpen hun partner minder vaak met poetsen of strijken dan leerkrachten, verplegers en assistent managers. Amerikaanse sociologen zeggen te weten waarom deze groep mannen hun echtgenote minder vaak bijstaan in het huishouden.

Typische mannenbanen

Een studie aan de universiteit van Notre Dame toonde aan dat heren met typische mannenbanen minder huishoudelijk werk verrichten. De onderzoekers aan de Amerikaanse universiteiten van Loyola Marymount en Stanford baseerden zich op twee Amerikaanse studies die liepen vanaf 1965 bij 1.669 middelbare schoolstudenten en stelden hen tijdens hun leven een reeks vragen.

Het werk van een single man heeft niet zo ‘n groot effect op de hoeveelheid huishoudelijk taken dat deze eenling verricht.

Onderzoeker Elizabeth McClintock zegt dat dit onderzoek suggereert dat een baan invloed heeft op huishoudelijk werk door interacties en onderhandelingen tussen samenwonende partners.

Mogelijke theorieën

Volgens de onderzoekers helpen mannen met een vrouwenbaan vaker in het huishouden doordat ze meer gevoel hebben met hun vrouwelijke kant. Samenwerken met heel wat dames maakt ook dat typisch vrouwenwerk stijgt in hun achting, hierdoor zullen ze minder makkelijk het leven van hun echtgenote als makkelijk aanzien. Een andere theorie die de onderzoekers hebben geopperd is dat werken in een vrouwelijke omgeving een man minder aantrekkelijk maakt, hierdoor verschuift de machtsverdeling in een relatie, waardoor hij afhankelijker wordt van zijn vrouw.

Broers en zussen

Vorige maand bleek nog uit onderzoek dat mannen die opgroeien met zussen en geen broers een meer conservatieve kijk hebben op rollenpatronen, zij leren dat huishoudelijke taken typisch werk is voor dames, doordat ze tijdens hun jeugdjaren zien hoe vrouwen alle taken in huis opknappen. Als er meer jongens in het huishouden zijn, dan wordt het werk eerlijker verdeeld en groeien mannen op met een andere kijk op huishoudelijk werk.

Door: Ellen Provoost

Bron: Goed Gevoel

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Een op drie Nederlandse vrouwen vindt klusvaardigheid partner belangrijker dan salaris

Maar liefst dertig procent van de vrouwelijke Nederlanders vindt de kluskennis...

Waarom mannen altijd aan seks denken

Mannen denken maar aan één ding .. seks. Je hoeft maar...

De zitzak is het ideale meubilair voor singles en alleenstaanden

Als single heb je in de meeste gevallen minder te besteden...

Doe jij al aan masturdating?

Ben je single? Dan heb je misschien al wel gehoord van...

Echte mannen huilen nooit

Echte mannen zijn stoïcijns, huilen nooit en maken harde grappen. In...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie