Jong, blij en single? Nou niet allemaal. Vooral veel jonge singles hebben het niet zo breed. Een paar handige bespaartips komen daarom vast van pas.

Kook zelf

Lekker hoor zo’n snelle hap, broodje of pizza. Maar als je dat per maand bij elkaar optelt dan loopt het aardig op. Door zelf te koken bespaar je dus echt veel geld. Ook zelf je lunch klaarmaken en meenemen is een fikse besparing. Ga aan het eind van de dag naar de supermarkt, dan zijn veel artikelen ook nog eens extra afgeprijsd. Weinig tijd om te koken? Maar dan iets klaar wat je in porties kunt invriezen, zo heb je altijd een voorraadje en het is goedkoper dan iedere dag koken.

Woonruimte delen

Ok, je bent je studententijd misschien wel voorbij, maar het kan heel voordelig zijn om een huis met meerdere mensen te delen. Je deelt niet alleen de huur of hypotheek maar ook de andere vaste lasten zoals gas, water en licht. Daarnaast bespaar je waarschijnlijk extra in de boodschappen omdat je grotere verpakkingen kan aanschaffen. Goede afspraken maken is een must, maar het bespaart wel lekker!

Pak de fiets

Die auto, ja daar houden we van. De kosten, zeker voor de kleine stukjes, zijn niet mals. Ga je voor kleinere boodschappen, pak die fiets eens wat vaker! Vraag ook eens rond op je werk of er iemand interesse heeft om met je te carpoolen. Dat scheelt de helft!

Naar je ouders

Als jonge single kan je meestal nog wel een beroep doen op je vader en moeder. Het is niet alleen gezellig maar ook kostenbesparend. Ze vinden het vast gezellig als je eens wat vaker komt eten en je moeder wil je vast de helpende hand toesteken met de was.

Maar een spaarpotje

Hoe verleidelijk het ook is, zeker als je toch al zo weinig te besteden hebt, hou die hand op de knip en probeer iedere maand een bedragje te sparen. Op een keer gaat er echt iets stuk en dat zal toch vervangen moeten worden. Beter iets dan niets, dus ook al is het 10 euro per maand, spaar!

Samen delen

Moet je echt een nieuwe wasmachine of stofzuiger maar heb je geen rooie rot cent? Kijk dan of je een dealtje met een van je buren kunt sluiten om de aankoop nog even uit te stellen. Misschien mag je daar eens per week de stofzuiger lenen of even een wasje draaien. Kan jij mooi voor de post en planten zorgen als ze op vakantie zijn.

Tweedehands

Niet alles hoeft gloedje nieuw uit de winkel te komen. Vraag eens rond of iemand nog wat over heeft aan huishoudelijke apparaten of meubels als er iets aan vervanging toe is. Zet je social media zoals Facebook in om rond te speuren. Tweedehands op marktplaats vind je ook prima spulletjes voor een prikkie.

Avondje uit of thuis

Een avondje uit met je vrienden kost al snel behoorlijk wat. In plaats daarvan kun je ook vragen of ze bi jou komen? Laat iedereen wat te drinken en eten meenemen en maak er een top avond van!