aandacht voor elkaar
18 April 2017

Echte aandacht essentieel in relatie

Mensen die geen relatie hebben, kijken er vaak reikhalzend naar uit. Mensen die in een relatie zitten zijn echter vaak niet tevreden. Wat er namelijk ontbreekt is liefdevolle verbinding en groei. Om met iemand een toprelatie te hebben moet er in ieder geval echte aandacht zijn. Dat komt niet vanzelf, daar moet je bewust mee omgaan.

Aandacht voor jezelf en voor de ander

Veel vrouwen en mannen die meer uit hun relatie willen halen, weten vaak niet waar ze moeten beginnen. Ze gaan allebei naar hun werk en dragen zorg voor de dagelijkse dingen. De dagen vliegen voorbij zonder echte aandacht voor elkaar. Er is vaak niet eens aandacht voor jezelf. Wil je graag dat jullie relatie meer bijzonder wordt, dan moet je dat in eerste instantie voor jezelf doen. Het idee is om focuspunten in je relatie te brengen. Deze geven helderheid, energie en genereren werkelijke aandacht. Je weet plotseling precies waar je op kunt en wilt letten in je relatie, en dus ook waarop niet. Daarnaast doe je het natuurlijk ook voor je partner. Je partner zal zich gewaardeerd en belangrijk voelen als je duidelijke focuspunten hebt gekozen en deze samen naleeft. De ander belangrijk vinden geeft de ander een goed gevoel, omdat iedereen bijzonder gevonden wil worden.

Focuspunten zijn essentieel

Focuspunten zijn die zaken die jij en jullie belangrijk vinden in een relatie. De focuspunten voor jou alleen kunnen andere zijn, dan die voor jullie samen gelden. Vind jij het belangrijk voor je eigen aandacht dat je met regelmaat sport, dan moet je daar je best voor doen in je planning. Het kan zijn dat je partner niet graag sport maar graag een muziekinstrument bespeelt in groepsverband, ook daar moet dan tijd voor vrijgemaakt worden. In een relatie is het wel van belang dat er gezamenlijke focuspunten zijn en blijven bestaan.

1. Focus creëert verbinding

Samen werk je naar een relatie toe, die jij en je partner beiden willen. Met je eigen interesses, maar zeker met gezamenlijke belangen en belevenissen. Is een van je focuspunten bv. samen ontbijten, dan moet je daar beiden moeite voor doen.

2. Focus zorgt voor echte aandacht

Samen bedenken wat voor jullie van belang is in jullie relatie is al een goed punt. En bedenk dat alles wat je aandacht geeft groeit. Dus ook jullie relatie! Jij en je partner richten je op dat wat jullie belangrijk vinden. Zaken die je eigenlijk van minder belang vindt, behoeven dus minder aandacht. Er komt minder ruis in jullie relatie. Door een paar focuspunten te kiezen hoef je niet alles meteen perfect te doen. Bewust aandacht voor elkaar, al is het maar 10 minuten is beter dan bij elkaar zitten, zonder elkaar aandacht te geven. Je relatie is ooit begonnen met elkaar te verleiden. Verleiding geeft ook na jaren relatie energie.

3. Focus maakt je relatie tastbaar

Ineens beginnen over instellen van focuspunten is soms ook al lastig. In een relatie begint het vaak aan een kant te wringen. Is dit alles? Hebben we wel een goede relatie? Kan het niet beter? Ben jij nog steeds blij met je partner, zeg dat dan eerst tegen de ander. Zeg daarna dat je wil dat jullie relatie nog meer bijzonder wordt. Ga dan openlijk uitspreken wat jullie in het begin zo leuk vonden aan elkaar, waar dat mogelijk een beetje ingezakt is, wat je graag samen met de ander zou willen ondernemen. Je moet dus samen opzoek naar focuspunten in jullie relatie. Het maakt ook meteen je bestaande situatie tastbaar. ZO ook het gevoel wat weer zal toenemen, wanneer je bewust weer meer aandacht en tijd voor elkaar neemt.

4. Focus geeft helderheid

Het heeft een direct effect op het plezier dat jij en je partner beleven. Welke focuspunten kies je dan? Begin met niet te moeilijke focuspunten, uitbreiden kan altijd nog. Begin met een avond per week weer iets gezamenlijks te doen wat jullie beiden bevalt. Nieuwe ervaringen creëren en beleven geeft verbinding. Begin met op papier zetten van jullie fijnste en leukste momenten de afgelopen maand. Terugdenken aan positieve momenten doet je goed. Zoek het niet alleen in grootste momenten, het zit hem vaak in kleine dingetjes. Denk groot over je partner, geef de ander complimenten. Spreek uit dat de ander de liefste partner is, de liefste vader, de beste kok. Je stimuleert de ander. Vaak gebeurt het andersom, door elkaar te kleineren. Daar wordt een relatie alleen maar slechter van. Positief overdrijven mag.

5. Focus op jezelf

Veel mensen die geen relatie hebben, zonden er een willen hebben, zo begon de inleiding.  Het is van grootste belang dat iedereen in zichzelf de goede focus heeft.  Richt je daarop waar jij blij van wordt, laat ruis buiten je leven. Wanneer je in staat bent de juiste focus helder te krijgen, dan ontdek je wat jij wilt, wat jouw persoonlijke succesformule is voor een geweldige relatie met jezelf. Zit je goed in je vel, ben je positief over jezelf, dan het met de liefde ook goed komen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde...

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat...

Deze vier kenmerken verbinden mensen op relationeel vlak

Het zoeken en vinden van liefde hangt af van het vermogen...

Langeafstandsrelatie; hoe werkt dat?

Je hoort er steeds vaker over; een relatie met iemand in...

Te veel bliepjes op de smartphone

Het hoge bezit leidt tot een veelvuldig gebruik van de smartphone....

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

advertentie