DWDD De Stilte van Thé

DWDD boeken tip winnen: De stilte van Thé

Het nieuwste boek van Marie de Meister, De stilte van Thé werd door kenners al getipt aan de tafel van Matthijs bij van DWDD. Een pareltje dus! Singlessite.nl mag vijf exemplaren verloten, dus kijk snel verder! 

Bijzonder thema

De stilte van Thé van Marie de Meister is een prachtig gedocumenteerde roman over een afstandskind uit de jaren vijftig. Wat als de liefde voor God groter is dan de liefde voor je kind? Marie de Meister is het pseudoniem van Rikki Holtmaat. Ze publiceerde eerder drie romans, naast verhalen in De Gids en Maatstaf. Ze is hoogleraar aan de juridische faculteit van de Universiteit Leiden.

De stilte van Thé

Sophie Keller is een succesvolle verslaggeefster voor een tv-actualiteitenprogramma. Op haar 42e moet ze een reportage maken over een vrouw die oploopt tegen het zwijgen van de nonnen van het kindertehuis waar ze is geboren en voor adoptie is afgestaan. Na jarenlange procedures heeft de Hoge Raad de kloosterorde bevolen om bekend te maken wie de biologische vader van deze vrouw is. Als Sophie haar interviewt, vertelt ze dat de identiteit van haar vader haar uiteindelijk niet zoveel kan schelen. Veel belangrijker is het te weten waarom haar moeder haar heeft afgestaan en nog steeds weigert contact met haar te hebben. Dit confronteert Sophie met het feit dat ze zelf ook nog nooit met haar eigen moeder heeft kunnen spreken. Als de reportage klaar is, stort ze in. Ze realiseert zich dat ze haar hele volwassen leven één vraag uit de weg is gegaan: ‘Waarom koos mijn moeder ervoor om een zwijgende non te worden in plaats van zich over mij te ontfermen?’ Kan Sophie die keuze voor een religieus leven accepteren, of gaat ze de stilte van Thé doorbreken?

De Stilte van Thé is op 24 maart 2016 verschenen bij uitgeverij Ambo/Anthos.

///////////////////////////////////////////

De winnaars zijn: R. Jansen, Joyce Verschuren, Monique Baks, Bindert de Boer en Bep Heutink. 

//////////////////////////////////////////

Doe mee & win actie

Singlessite.nl verloot 5 exemplaren van De stilte van Thé. Kans maken doe je zo:

1). Like & Deel het actie-bericht op FB met je vrienden

2.) Mail ons jouw naam, leeftijd en adresgegevens op winactie@singlessite.nl o.v.v. Afstandskind

Allebei gedaan? Dan ontvang je in week 23 bericht of je een van de gelukkige winnaars bent!

De stilte van Thé

Kan je niet wachten of ontdek je deze win-actie nét te laat? Bestel De stilte van Thé dan hier.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.
snacken na stappen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Snack attack? Dit zegt het over jouw karakter

Wist je dat jouw eetpatronen iets zeggen over jouw persoonlijkheid en karakter? Nou, wij ook niet maar misschien dat je na het lezen van deze voorbeelden jezelf er ook helemaal in herkent!
By Moniek ·
26 oktober 2021

Geweldige vintage woonschatten vind je hier

Dol op tweedehands, vintage en design speuren op rommelmarkten? wist je dat je ook in de winter prima op zoek kan naar nieuwe woonschatten voor een prikkie?