nieuwe vrienden maken

Duurzamer shoppen: zes tips

De mode-industrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld en het helpt de klimaatverandering te versnellen. Een deel van het probleem is overconsumptie: we kopen veel meer kleding dan we nodig hebben (vaak ook nog de verkeerde items van slechte kwaliteit) die we vervolgens een of twee keer dragen, voordat we ze weggooien. De oplossing ligt voor de hand: we moeten stoppen met te veel te kopen, en beginnen met duurzaam winkelen. Duurzaam winkelen is niet zo moeilijk (of duur) als je misschien denkt. Zelfs kleine veranderingen kunnen een verschil maken. We delen hier onze tips, zodat ook jij een verschil kan maken.

Denk na over je winkelgewoonten

De meeste slechte beslissingen worden genomen wanneer je niet genoeg nadenkt over wat je doet – en als je een vrouw bent met items in je kledingkast die je nooit draagt, zullen de meeste gekocht zijn in een impuls. De volgende keer dat je iets ziet wat je wilt, is het een goede regel om een ​​paar dagen na te denken of je iets echt wilt en nodig hebt. Die dagen geven je de tijd om echt te overwegen wat het je garderobe zal opleveren. Probeer items in je garderobe te bezitten waarvan je weet dat je ze steeds opnieuw zult dragen, dus alles wat je leuk vindt om te dragen en waarin je je zelfverzekerd voelt.

Winkel online

Online winkelen is milieuvriendelijker dan winkelen bij fysieke winkels. Je hoeft immers niet naar verschillende winkels te rijden voordat je je aankopen mee naar huis neemt. Bovendien, als je rechtstreeks van merken koopt, verminder je de uitstoot omdat je leveringen krijgt van het distributiecentrum van het merk, waardoor het proces van levering naar de winkel en dan naar jou wordt overgeslagen. En ook veel van de pakketbezorgers werken tegenwoordig op een duurzame manier.

Let op waarvan de kleding is gemaakt

Van toonaangevende merken tot opkomende namen, innovatieve en baanbrekende labels ontwikkelen nieuwe stoffen die je de look geven die je zoekt, maar met minimale impact op het milieu. Dankzij hi-tech vooruitgang kun je materialen vinden zoals diervriendelijke veganistische ‘leer’ en nepbont, evenals stoffen gemaakt van gerecycled materiaal. Deze producten ondersteunen de recyclingindustrie en helpen plastic afval van de vuilnisstortplaats en de oceaan te houden.

Creëer een capsule garderobe

Het beste wat je kunt doen is gewoon minder spullen kopen. En je kunt minder spullen kopen als je dingen koopt die tijdloos en van goede kwaliteit zijn, zodat deze lang meegaan. Een populair begrip in de bewuste modewereld is een capsule garderobe: een kleine, hoogwaardige kledingcollectie waarin alle stukken samenwerken en naadloos kunnen worden gemixt en op elkaar worden afgestemd om een ​​eindeloos aantal klassieke en stijlvolle outfits te creëren. Als je van de inhoud van je kast houdt en gemakkelijk een goede outfit kunt samenstellen, zal je nooit zeggen: “Ik heb niets om te dragen!” Noch zal je in de verleiding komen om een leuk goedkoop item te kopen, want je hebt al alles wat je nodig hebt!

Recycle je kleding

Het recyclen van kleding is een goede manier om verspilling tegen te gaan. Schenk je kleding aan het goede doel zoals Leger des Heils of zet het in een kledingcontainer. Organiseer of bezoek een kledingruil party om ‘nieuwe’ kleding te scoren en je van je oude kleding te ontdoen. Op zo’n ruilevenement neemt iedereen kleding mee waar ze zelf op uitgekeken zijn. Dan kun je kijken wat je leuk vindt en makkelijk kleding ruilen. Bovendien zijn er tegenwoordig ook winkels die oude kleding innemen en die gaan recyclen. En dan krijg je korting op nieuwe aankopen.

Maak gebruik van de gratis Chrome & Firefox browserextensie TreeClicks om online te shoppen

Shoppen doen we toch allemaal, maar als je het toch doet kun je nu ook duurzaam winkelen met TreeClicks. TreeClicks is een gratis Chrome- en Firefox browserextensie die bomen plant wanneer je online je aankopen doet. Binnen twee klikken is TreeClicks geïnstalleerd. Daarna kunnen internetbrowsers op dezelfde manier gebruikt worden. TreeClicks ontvangt een advertentie fee wanneer er online aankopen bij de meest bekende webshops via de extensie worden gedaan. Het merendeel van deze advertentie-inkomsten wordt geïnvesteerd in het planten van bomen. Hoe groter het aankoopbedrag, hoe meer bomen er geplant worden. Wanneer veel mensen TreeClicks installeren kunnen miljoenen (misschien wel miljarden) bomen geplant worden. Als je een TreeClicks account aanmaakt, kun je zien hoeveel bomen er dankzij jouw aankopen geplant zijn.

Brom: Women Online

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!