Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
duurzaam groen groepsreizen singles
16 september 2018

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Als reisfanaat wil je kunnen genieten van de mooiste bestemmingen en bijzondere culturen die deze wereld te bieden heeft. Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.

1. Compenseer de CO2-uitstoot van je vliegreizen
Verschillende luchtvaartmaatschappijen en organisaties als Trees For All en Greenseat bieden je een kans om de CO2-uitstoot van je vliegreis te compenseren. Je betaalt wat meer voor je vliegticket en met die bijdrage steun je duurzame projecten zoals landbouwprojecten in ontwikkelingslanden, het planten van bomen of de bouw van windmolens.

2. Kies voor het openbaar vervoer
Hoewel vliegen een supersnelle manier is om op je plaats van bestemming te komen, kun je ook gebruik maken van het openbaar vervoer. Op deze manier kun je alvast van de omgeving genieten zonder dat je het milieu extra belast. Veel Europese steden kun je gemakkelijk met de trein bereiken. Kies bijvoorbeeld ook voor de bus of huur een fiets om je in een stad te verplaatsen.

3. Overnacht in duurzame hotels
Ken je het GSTC of Green Key al? Deze organisaties toetsen accommodaties op duurzaamheid. Hotels worden onder andere getest op hun impact op de bevolking en het milieu. Zo word het je wel heel gemakkelijk gemaakt om duurzaam te reizen. Wil je tegelijkertijd de cultuur nog beter leren kennen? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om te gaan couchsurfen.

4. Laat vlees en vis staan
Als je thuis al veganistisch of vegetarisch eet, zul je dit op vakantie waarschijnlijk ook laten staan. Geniet je thuis wel vaker van een stukje vlees, dan is je vakantie misschien een goed moment om dat eens te laten staan. Beter voor dier en milieu en in veel steden is de keuze van vegetarische of veganistische gerechten groot.

5. Verantwoord duiken en snorkelen
Wil je graag een keer snorkelen en het Great Barrier Reef in Australië bewonderen? Het is prachtig, maar het koraal is extreem kwetsbaar en zonder dat het je bedoeling is kun je het ernstig beschadigen. Let daarom extra op dat je het koraal niet aanraakt (bijvoorbeeld met je flippers) en draag zonnebrand zonder octinoxate en oxybenzone.

6. Koop tweedehands travelgear
Een goede koffer of backpack is essentieel voor je reis. Voordat je een nieuwe backpack koopt, kun je eerst in je omgeving rondvragen of iemand er een te leen heeft. Of check marktplaats en koop een tweedehands backpack of koffer. Goedkoper en duurzamer!

7. Gebruik minder plastic
Tijdens reizen wordt de invloed van de mens op de natuur vaak goed duidelijk. Om jouw impact op het milieu te verminderen, kun je beginnen met het terugschroeven van jouw plastic verbruik. Neem een herbruikbaar tasje mee, laat rietjes in restaurants liggen en neem een stevige waterfles mee die je onderweg kunt bijvullen.

8. Zuinig met water
In Nederland is schoon drinkwater heel gewoon, maar op andere plekken van de wereld is dit niet het geval. Beperk je watergebruik tijdens het reizen zoveel mogelijk. Draai de kraan dicht tijdens het tandenpoetsen, halveer je douchetijd en draai niet te veel ‘halve’ wasjes.

9. Sla dieronvriendelijke excursies over
Een cheeta aaien, een selfie met een koala en een ritje op een olifant. Klinkt allemaal heel leuk en schattig, maar deze dieren worden vaak slecht behandeld en soms zelfs gedrogeerd. Wil je toch wilde dieren zien, bezoek dan een natuurreservaat of boek een tour waar je de dieren op een veilige afstand kunt bewonderen.

10. Kies voor een lokale gids of reisorganisatie
Duurzaam reizen gaat niet alleen over milieuvervuiling, maar ook over het steunen van de lokale bevolking. In veel landen is toerisme een belangrijke inkomstenbron. Boek je tours bij een lokale gids en vergeet ook niet om fooi te geven.

Bron: Triptalk

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Feestdagen voorbij: wat te doen met je oude kerstboom?

Weet jij al wat je met je kerstboom doet na de...

Duurzamer shoppen: zes tips

Duurzaam winkelen is niet zo moeilijk (of duur) als je misschien...

Festivals willen wegwerptenten weg hebben

Kamperen op een festival weekend? Hartstikke leuk! Minder leuk is al...

6 tips voor een supergoedkope vakantie

Op vakantie gaan valt vaak veel duurder uit dan je van...

Vegalove, de groene datingsite

Op zoek naar een datingsite waar een groene en duurzame lifestyle...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie

SNP Natuurreizen