duurzaam groen groepsreizen singles

Duurzaam reizen: met deze tips doe je het écht

Heb jij als voornemen om in het nieuwe jaar ook echt wat vaker duurzaam te reizen? Goed idee! Maar hoe doe dat nou echt?  Want voor een vakantie of stedentrip naast de deur kiezen we snel voor het vliegtuig als vervoer. Het is makkelijk en vaak betaalbaar. Maar hoe duurzaam is reizen met het vliegtuig eigenlijk? En als je er niet aan kunt ontkomen, op welke manieren compenseer je de CO2 uitstoot dan?

Er zijn veel makkelijke vervoersmiddelen, maar ze zijn niet allemaal even duurzaam. Soms zit milieuvriendelijk denken al in de kleinste dingen, daarom zetten we deze handige tips voor je op een rijtje. Hieronder zie je welke populaire vervoersmiddelen beter voor het klimaat zijn.

Top 3 klimaatvriendelijk

 1. Kies voor een internationale (hogesnelheid) trein of een touringcar. Deze vervoersmiddelen zijn het meest milieuvriendelijk!
 2. Ga op vakantie met vrienden of neem de kleinkinderen mee: een auto met meerdere inzittenden is beter voor het klimaat.
 3. Onderaan de lijst staat toch echt het vliegtuig. Is er geen andere vervoersmiddel dat je kunt kiezen of vind je het vliegtuig het fijnste? Compenseer dan de uitstoot met de volgende basistips.
 • Handdoeken in hotels

In de badkamer van hotelkamers hangt vaak een standaard bordje waarop staat dat iedere handdoek die u op de grond in de hoek neerlegt, wordt vervangen voor een ander. Deze service is super fijn en erg fris natuurlijk. Toch is een schone handdoek niet altijd nodig, gebruik daarom tijdens de reis een handdoek meer dan één keer.

 • Herbruikbare waterfles

Op vakantie ben je vaak geneigd meerdere plastic waterflesjes te kopen. Dit is niet goed voor het milieu en eigenlijk ook niet zo goedkoop. Kies er daarom voor om een herbruikbare waterfles te kopen. Laat ook de plastic rietjes in restaurants liggen. Jaarlijks komt er ruim 8 miljoen ton plastic afval in de oceaan terecht. Door rekening te houden met deze kleine dingen maakt je al een verschil!

 • Eigen boodschappentas

Misschien gebruikt je hem thuis ook al: een eigen boodschappentas. Vergeet hem niet mee te nemen op reis! Ook op vakantie kan hij goed van pas komen. Tegenwoordig zijn er veel katoenen canvas tassen te koop: super handig om kleding in te bewaren of als boodschappentas te gebruiken.

 • Tweedehands

Koop in plaats van nieuwe, tweedehandse spullen. Of je er nu voor kiest om thuis alle kampeerspullen via Facebook of Marktplaats te kopen of een leuk kledingstuk in een vintage boetiekje tijdens je vakantie mee te nemen, ook hiermee maak je een verschil.

Wist je dat…

 • je beter langer op reis kunt blijven als je een verre vlucht heeft?
 • reizen met een cruise schip het minst milieuvriendelijk is?
 • je het beste de lokale bevolking van het vakantieland kunt steunen door gebruik te maken van lokale gidsen?
 • er in veel landen fietsverhuur mogelijk is? Kies dit vervoermiddel boven een taxi, of ga zelfs voor de benenwagen!

Bron: Plusonline

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!