financiële verrassing relatiebreuk

Duurste echtscheiding ooit: 4 miljard zwitserse frank naar ex

De rijke Rus Dmitri Rybolovlev moet van de rechter in Zwitserland bij de scheiding van zijn vrouw Elena meer dan 4 miljard Zwitserse frank, de helft van zijn vermogen, afstaan. 

Het bedrag dat Rybolovlev moet uitkeren aan zijn ex, stelde de rechter in Genève vast op 4.020.555.987 frank en 20 centimes (3.286.444.124 euro en 38 cent). Zwitserse media melden dinsdag dat dit de duurste echtscheiding ooit is, als de regeling in hoger beroep standhoudt.

Miljardair

Rybolovlev, momenteel onder meer eigenaar van de voetbalclub AS Monaco, was 23 jaar met Elena getrouwd. De twee voeren al 6 jaar strijd over de scheiding. De rechter bepaalde ook dat de in Genève woonachtige Elena de voogdij krijgt over hun jongste dochter, de 13-jarige Anna. De advocaat van de 47-jarige Rybolovlev heeft maandagavond aangekondigd dat Rybolovlev zich hier niet bij neerlegt.

Hij is miljardair geworden met kunstmest. Toen hij ruzie met zijn vrouw kreeg onder meer over zijn buitenechtelijke escapades, verhuisde hij van Genève naar Monaco.

Het bedrag gaat ver boven wat de Franse zakenman en kunsthandelaar Alec Wildenstein (1940-2008) aan zijn ex, Jocelyne Périsset in 1999 moest geven, 1,8 miljard euro. Ook de scheiding van mediamagnaat Rupert Murdoch in hetzelfde jaar was een stuk goedkoper: zijn vrouw Anna kreeg 1,25 miljard euro mee.

Bron: Nu

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Margret ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Margret ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.
willie test womanizer
By Moniek ·
18 oktober 2021

Vreemdgaan: half Nederland doet het

Bijna de helft van de mensen zegt ooit in zijn leven bedrogen te zijn door een partner. Een kwart is door zijn huidige partner bedrogen, of vermoedt dat dat is gebeurd. Ook geeft bijna de helft van de mensen toe dat hij of zij zelf weleens is vreemdgegaan.