New York in 40 dates

Duurste date steden

Meer geld meer seks, dat was de conclusie uit een recent onderzoek. Stel dat je van dat geld echt meer dan genoeg hebt, dan hebben we hier een lijstje met plaatsen waar je op vakantie het meeste geld kwijt kunt aan een date.  In Londen betaal je voor een date de hoofdprijs volgens Cheap Date Index van Deutsche Bank.

Invulling standaard date

Hoe komen we aan die wijsheid. De inhoud van een date is opgebouwd uit de

de prijzen van hamburgers bij McDonalds, frisdrank, twee cinematickets, een taxirit, een paar pintjes en een taxirit in 32 verschillende landen. Wanneer je dan toch geld hebt, zou ik een andere invulling aan mijn date geven. Maar ja, op de hamburgers van McDOnalds is het onderzoek nu eenmaal gebasseerd.

Wat kost nu zo’n date? 

Daaruit blijkt dat een standaard date het meest kost in de hoofdstad van Groot-Brittannië. Daar betaal je gemiddeld 88,92 euro voor een avondje uit. Ook in het Nieuw-Zeelandse Wellington en Schotse Edinburgh betaal je meer dan 80 euro. New York valt net buiten de top tien. In the big apple heb je een leuke avond voor 68,36 euro.

Stel je hebt iets minder te besteden

In Hong Kong en Rio is een avondje uit met je vlam al een meer betaalbaar. Daar betaal je nog geen 45 euro voor een avondje uit. Het Indische Mumbai en New Delhi zijn de absolute prijzenkloppers. Prijskaartje voor een avondje uit? Nog geen 20 euro.

De duurste bestemmingen voor een date:

1. Londen, Groot-Brittannië:  88,92 euro

2. Wellington, Nieuw-Zeeland:  81,57 euro

3. Edinburgh, Groot-Brittannië:  80,83 euro

4. Berlijn, Duitsland:  77,16 euro

5. Sydney, Australië:  76,43 euro

6. Parijs, Frankrijk:  76,43 euro

7. Tokio, Japan: 73,49 euro

8. Frankfurt, Duitsland:  72,02 euro

9. Melbourne, Australië:  71,28 euro

10. Auckland, Nieuw-Zeeland:  70,55 euro

Bron: Ibtimes

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.