ebola vakantie

Durf jij nog op vakantie vlakbij een ebola land?

Sinds de ebola uitbraak in het westen van Afrika heerst er onrust in luchtvaartland. Veel Nederlandse piloten en stewardessen zijn bang om besmet te worden met het ebola virus en melden zich steeds vaker ziek voor vluchten naar de besmette gebieden. Ook het grondpersoneel vreest de ziekte. Hoe zit het met de toerist? Durven zij nog naar West-Afrika op vakantie?

Angst voor besmetting

Ook onder het grondpersoneel heerst angst. Ze zijn bang om besmet te raken door bagage uit bijvoorbeeld landen als Nigeria f te handelen of vliegtuigen uit die regio schoon te maken meldt de Telegraaf. Volgens KLM en ArkeFly is er geen sprake van paniek maar er is wel sprake van spanningen die oplopen. De voorzitter van het VNC, Annette Groeneveld vertelt dat er veel telefoontjes binnenkomen en dat ze zich zorgen maken over de veiligheid van de bemanningen, ook klein het risico van besmetting aan boord ook is.

Vakantielanden bij ebola gebied

Het ebola virus speelt ook de touroperators parten. De reisorganisaties in Nederland verkopen veel minder reizen naar Afrikaanse landen door de ebola epidemie. Hoewel de ziekte vooral in Guinee, Liberia en Sierra Leone woedt willen reizigers ook niet meer naar andere landen in West-Afrika. Zo krijgt Senegal deze winter maar liefs 45 procent minder toeristen. Ook Gambia heeft het aantal boekingen met 60 procent dalen.

Luchtvaart getroffen

Tijdens het ebola-overleg in Den Haag wordt gesteld dat de Nederlandse reisorganisaties Arke Fly, Transavia en Corendon zwaar worden getroffen. Arke Fly vloog twee keer per week naar Senegal, maar die vluchten zijn voorlopig geannuleerd. Transavia en Corendon bieden in hun winterprogramma nog wel vluchten naar Gambia aan.

Vakanties naar Gambia worden momenteel tegen stuntprijzen aangeboden. Ben je niet bang aangelegd? Dan kun je deze winter spotgoedkoop naar de winterzon. Durf jij het aan of blijf je er toch maar liever weg?

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Margret ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?