Samen een doel hebben

Durf jij met mij brengt mensen met psychische aandoeningen samen

Wanneer je een psychische aandoening hebt vertel je dit niet zomaar op een gewone datingsites. Daarom is er speciaal voor hen ‘Durf jij met mij’ ontwikkeld. NRC sprak projectleider Peggy van Droogenbroeck en verschillende leden van de datingsite.

Eenzamer

Mensen met een psychische aandoening voelen zich gemiddeld eenzamer dan ‘gezonde’ mensen, blijkt volgens NRC uit meerdere onderzoeken. Op Durf jij met mij kunnen zij romantische en vriendschappelijke contacten leggen met lotgenoten. Alle leden van de site zijn onder behandeling bij een van de 25 zorginstanties die de site financieren. GGZ-instelling Parnassia nam in 2012 het initiatief. Vijf jaar later heeft de site 5500 leden.

Succes

Dat heeft al meerdere succesverhalen opgeleverd. Zo vertelt een man met autisme aan NRC dat hij zijn verloofde via de site ontmoette. Hij wilde al een paar jaar een partner. Van zijn hulpverlener kreeg hij de tip zich bij Durf jij met mij aan te melden. En met succes: na drie dagen kreeg hij contact met de vrouw waar hij vier jaar later nog steeds gelukkig mee is. Zij heeft PTSS en een vermijdende persoonlijkheidsstoornis. De twee gaan binnenkort trouwen, maar zijn niet bezig met kinderen. “Zowel lichamelijk als psychisch is dat niet haalbaar. We gaan gewoon gelukkig leven met elkaar.”

Lees het hele verhaal op NRC.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.