Wanneer je een psychische aandoening hebt vertel je dit niet zomaar op een gewone datingsites. Daarom is er speciaal voor hen ‘Durf jij met mij’ ontwikkeld. NRC sprak projectleider Peggy van Droogenbroeck en verschillende leden van de datingsite.
Eenzamer
Mensen met een psychische aandoening voelen zich gemiddeld eenzamer dan ‘gezonde’ mensen, blijkt volgens NRC uit meerdere onderzoeken. Op Durf jij met mij kunnen zij romantische en vriendschappelijke contacten leggen met lotgenoten. Alle leden van de site zijn onder behandeling bij een van de 25 zorginstanties die de site financieren. GGZ-instelling Parnassia nam in 2012 het initiatief. Vijf jaar later heeft de site 5500 leden.
Succes
Dat heeft al meerdere succesverhalen opgeleverd. Zo vertelt een man met autisme aan NRC dat hij zijn verloofde via de site ontmoette. Hij wilde al een paar jaar een partner. Van zijn hulpverlener kreeg hij de tip zich bij Durf jij met mij aan te melden. En met succes: na drie dagen kreeg hij contact met de vrouw waar hij vier jaar later nog steeds gelukkig mee is. Zij heeft PTSS en een vermijdende persoonlijkheidsstoornis. De twee gaan binnenkort trouwen, maar zijn niet bezig met kinderen. “Zowel lichamelijk als psychisch is dat niet haalbaar. We gaan gewoon gelukkig leven met elkaar.”