intelligente vrouw

Durf je niet te daten van de zenuwen?

Durf je niet te daten van de zenuwen? Dat is heel logisch. We zijn tenslotte allemaal gewoontedieren en daarom altijd zenuwachtig voor een eerste keer. Een eerste date, een eerste sollicitatiegesprek of voor het eerst een verre reis maken bezorgen ons allemaal knikkende knieën. Veel vrouwen zijn super nerveus om voor het eerst te daten.

Helemaal niet erg, maar je zenuwen mogen je natuurlijk niet zo erg in de weg zitten dat je helemaal niet meer durft. Wil je wel daten, maar ben je de zenuwen nog niet te baas en verzin je telkens excuses om er (nog) niet aan te beginnen? Dan helpen deze tips je vast over de drempel.

5 excuses die je als single vrouw vast herkent..

Wanneer jij met iemand over daten praat of er zelfs maar aan denkt dan komt je vast consequent met een van deze excuses op de proppen. Wij spreken ze meteen even tegen..

1. Het wordt toch niksDat kan, maar dat zal je never nooit weten als je het niet een keertje probeert!
2. Mijn date vindt me vast lelijk, dom, oninteressant en ga zo maar door…Je mag nooit van tevoren invullen wat een ander vindt of denkt. Laat je date dat zelf maar beslissen. Iedereen heeft wel iets leuks en iets minder leuks, maar toch lukt het het merendeel van de mensheid om een geliefde te vinden. Houd dat in je achterhoofd.
3. Er vallen vast van die ongemakkelijke stiltesJa, ongetwijfeld, maar stiltes zijn niet erg, tenzij je er na een tijdje achter komt dat ‘de ‘klik’ ontbreekt. Dan weet je in ieder geval dat dit niet de juiste man voor jou is (maar wie weet wel voor één van je single vriendinnen).
4. Misschien is het wel een enorme seksist!Voordat je in real life gaat daten, heb je meestal al contact gehad via de telefoon, WhatsApp, sms of e-mail. Komt hij dan al over als iemand die alleen maar seks wil en verder niks, dan ga je toch gewoon niet? Op je eerste date kun je het beste op een openbare plek afspreken, zodat je niet ongewild aan je haren zijn grot in wordt gesleept (tenzij dit wél gewild is natuurlijk…).
5. Ik ga vast flauwvallen van de zenuwenTja, áls je al flauwvalt en hij vangt je heldhaftig op, heb je meteen een leuk gespreksonderwerp. Als je op bent van de zenuwen is het beste advies: maak het bespreekbaar. Vertel dat je nerveus bent en je zult merken dat een groot deel van die zenuwen als sneeuw voor de zon verdwijnt en misschien vertelt hij dan ook wel dat hij nerveus is, of hij stelt je gerust. Win-win!

Datingperikelen

Wat is het ergste dat kan gebeuren als jij je nooit over je zenuwen heen komt? Nou, dan mis je dus een heleboel spannende, leuke en minder leuke dates. Niet daten is natuurlijk helemaal niet erg, maar als je je grenzen wilt verleggen en leuke, nieuwe mannen wilt ontmoeten, dan is het echt de moeite waard om die angst uit te dagen en het gewoon te doen. Veel vrouwen verlangen naar de liefde, maar tegelijkertijd zijn we met z’n allen als de dood voor de nieuwigheid en de confrontaties die zo’n nieuwe liefde met zich meebrengt. Wat zijn de opties? Bang in je eentje op de bank blijven zitten of juist het avontuur aangaan (en veel nieuw gespreksstof hebben met je vriendinnen, echt, ze zullen je dankbaar zijn: niets zo leuk als naar andermans date-perikelen luisteren)?!

Wees-jezelf-date-tips

Heb je besloten een kansje te wagen en te gaan daten? Dan vraag je je misschien af wat je aan moet trekken. Doe niet te moeilijk, maar trek gewoon je lievelingskleding aan (nee, niet die joggingbroek en oudste sweater). Dus kleding waar jij je lekker in voelt en die je bijvoorbeeld aantrekt als je uit eten gaat in een casual restaurant. Pas je kleding natuurlijk wel aan op de locatie, dus niet met hoge hakken naar het bos, hoewel dit natuurlijk wel hilarische momenten kan opleveren. Ook qua make-up geldt: doe wat je normaal ook doet. Draag je nooit make-up, doe dit dan ook niet op je date.

Wil je ook nog tips over gespreksonderwerpen tijdens je date, lees dan verder

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam