je kwetsbaar opstellen

Durf je kwetsbaarheid te tonen

Het is mensen eigen om ergens bij te willen horen. Maar wanneer je heel hard je best moet doen om bij een groep te horen, kun je jezelf soms een loser voelen. Het is ook moeilijk niet je eigen identiteit te verliezen wanneer je probeert aan de verwachtingen van de anderen te voldoen. Durf je kwetsbaarheid te tonen. 

Waar liggen jouw verlangens?

Je zult het vast herkennen. Je lusteloos voelen, twijfelen aan jezelf en maar piekeren. Eigenwaarde? Die is ver zoek. De maatschappij waar wij in leven gaat nogal snel dat het makkelijk is jezelf daarin te verliezen. Veel mensen zijn het verleerd om hun eigen leven te leiden. Ze zijn vastgelopen in zichzelf, in een relatie met een partner of met anderen. Het is wel te doorbreken, maar dat kost tijd en wilskracht. Je moet in ieder geval beginnen met het antwoord op de volgende vraag duidelijk te krijgen. “Waar liggen jouw verlangens?”

Gedrag is te veranderen

Karakters kun je niet veranderen, houding en gedrag wel. In een relatie treedt vaak verharding op wanneer je je afgewezen voelt. Vaak worden opmerkingen te persoonlijk opgepakt, zodat je vergeet juist het plezier bij elkaar te zoeken. De focus wordt dan vooral gericht op zaken die fout gaan. Wat hier de valkuil is, is de verwachting. En het is een verwachting die we zelf creëren, zonder vooraf goed te duiden wat je zelf graag zou willen.

Durf je kwetsbaarheid te tonen

Neem je gemak, ga rustig zitten en kijk naar je eigen ik, je eigen kern. Vraag je af wat bij jou past en blijf bij jezelf. Dat je kwetsbaar bent dat is niet erg, maar kom er voor uit. Om hulp vragen is ook goed. Durf je ook open te stellen voor mensen waarvan je denkt dat ze anders zijn of anders in het leven staan. Daar kun je van leren. Terug naar jezelf, durf kritisch op jezelf te zijn. Leg de schuld niet bij anderen. Ben jij een mopperkont geworden, dan vind niemand om jou heen dat leuk, daarmee stoot je mensen af. Wil je een ontstane situatie veranderen, begin dan altijd bij jezelf.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

partneralimentatie
By Moniek ·
21 juni 2021

Leven oppakken na scheiding, hoe doe je dat?

By Moniek ·
7 juni 2021

6 manieren om je seksleven te stimuleren

tips spannend voorspel
By Moniek ·
3 mei 2021

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van onze bedpartner te delen met onze vriendinnen, dan met de persoon zelf.
ontharen bikinilijn
By Moniek ·
28 april 2021

Nederlandse vrouwen zoenen graag met andere vrouwen

De Nederlandse vrouw is niet vies van biseksuele experimenten. Bijna de helft heeft weleens met een andere vrouw gezoend.
ideale man vrouw relatie
By Moniek ·
21 april 2021

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde tegen het lijf lopen en samen een mooie gelukkige toekomst tegemoet gaan. Maar bestaat de ware liefde wel?
relatie zoeken
By Moniek ·
14 april 2021

Succesvol daten? Tips van de experts!

“Ik voel geen klik.” “Ik ben niet verliefd.” Of: “We passen niet helemaal bij elkaar.” Misschien krijg jij dit ook regelmatig te horen als je weer een date hebt gehad. Heel frustrerend als je telkens niet verder komt dan één of een paar dates.