seks soa

Durex start campagne voor condoom-emoji

Seks zonder condoom? Niet als het aan condoomfabrikant Durex ligt. Zij lanceren in de aanloop van Wereld Aids Dag op 1 december een nieuwe campagne rond het gebruik van de condoom-emoji.  Zo hopen ze smartphonegebruikers bewust te maken van de risico’s van onveilige seks.

Verwijzen naar seks

Volgens de condoomfabrikant bestaan er al heel wat emoji’s waarmee je kan verwijzen naar seks, zoals een hotdog, aubergine of banaan, maar zijn er nog geen die het belang van veilig vrijen ondersteunen.

Bewustwording soa’s

Een officiële emoji die wijst op het belang van het gebruiken van condooms kan volgens Durex zorgen voor meer bewustwording in de strijd tegen seksueel overdraagbare aandoeningen zoals hiv en aids. Daarom lanceerde de fabrikant een nieuwe video waarin het belang van een condoom-emoji op een speelse manier wordt uitgelegd.

Wereld Aids Dag

Toch zal het niet makkelijk worden om die emoji daadwerkelijk in het leven te roepen, omdat afbeeldingen die expliciet verwijzen naar seks nog steeds verboden zijn. Omdat de fabrikant dus zelf geen emoji kan introduceren, roept het alle smartphonegebruikers op om met de hashtag #CondomEmoji de aandacht te vragen van Unicode Consortium. Dat is de enige organisatie ter wereld die bepaalt welke nieuwe emoji’s er worden geïntroduceerd. Durex hoopt dat de condoom-emoji nog voor Wereld Aids Dag op 1 december kan worden gebruikt.

Vrees je voor een soa? Even verder lezen… 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.