Duitse jongeren hebben minder seks

Duitse jongens en meisjes hebben minder seks dan hun leeftijdsgenoten vijf jaar geleden. Dat blijkt uit een studie van de Bondscentrale voor Gezondheidsvoorlichting die donderdag in Berlijn is gepresenteerd.

Het aandeel 14-jarige jongens die ‘het’ al eens heeft gedaan, daalde van 10 naar 4 procent. Bij de meisjes is het aandeel bijna gehalveerd van 12 naar 7 procent.

Voor het onderzoek zijn ongeveer 3500 jongeren ondervraagd, waaronder circa duizend van een allochtone afkomst. Daarbij bleken grote verschillen. Jongens uit migrantenfamilies zijn duidelijk vroeger en vaker seksueel actief dan autochtone Duitse jongens. Migrantenmeisjes zijn juist terughoudender en zeggen te jong te zijn voor seks.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?