Drukte op datingsite in de lente

Lentekriebels zorgen voor opbloeiende singles

De lente mag dan 21 maart pas officieel beginnen, zodra de eerste zonnestralen lonken worden de meeste singles alweer actief. Niet alleen op het terras of op het strand, maar ook op internet. Datingsite PARSHIP ziet haar leden ieder jaar vooral in de maanden april en mei actiever worden én meer met elkaar in contact komen.

Uit recent onderzoek van PARSHIP blijkt dat ruim 7 op de 10 Nederlanders met hun potentiële geliefde het liefst wat gaan drinken in het café of op het terras. Nog eens bijna een derde maakt het liefst een wandeling in de stad of het bos. Vooral in de lente blijken dit dus ideale activiteiten om de kansen op liefdesgebied te verhogen.

“Niet alleen voelen we ons in de lente vrolijker en blijer, maar willen we ook meer dingen samen delen en beleven”, aldus Mathilda van Maaren, psycholoog en Singles Coach. “Dat is ook de reden dat het lijkt alsof er alleen maar verliefde stelletjes op straat rondlopen. Hormonen spelen een grote rol bij emoties, waardoor mensen gevoeliger zijn voor aandacht en warme gevoelens van een ander. Daarom is de lente bij uitstek hét seizoen om een nieuwe liefde te ontmoeten”.

Tips voor de eerste lenteontmoeting
“Niet alle singles weten echter hoe ze contact moeten maken met andere singles, zelfs in een ontspannen sfeer. Dit is gek genoeg vooral een kwestie van niet teveel je best doen”, aldus Van Maaren. Een paar tips van de Singles Coach:

• “Probeer vooral te genieten van het mooie weer, want dan voel je je beter, straal je meer, ben je open en meer ontvankelijk voor de signalen van anderen”
• “Ga lekker borrelen op een terras met vrienden en kijk ondertussen goed rond”
• “Word lid van een hardloop- of wandelgroep en ontmoet nieuwe mensen in de buitenlucht”
• “Maak een vrolijke, zomerse foto in ontspannen sfeer en zet jezelf op een datingsite. Leuke reacties gegarandeerd!”

Wat zijn lentekriebels?
Het biologisch ritme van mensen wordt beïnvloed door de hoeveelheid licht. Er worden hormonen aangemaakt, waarvan melatomine de belangrijkste is. Ook serotonine en dopamine, andere stoffen die onze stemming beïnvloeden, komen in grotere mate vrij tijdens de lente en zomer. Door een toename van deze hormonen voelen mensen zich vrolijker, blijer en zijn eerder bereid dingen (buiten) te ondernemen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?