Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
drugs alcohol uitgaan
13 februari 2018

Drugsgebruik toegenomen tijdens uitgaan

Jongvolwassenen gaan meer uit, drinken meer, roken meer en gebruiken steeds meer drugs. De risico’s van ongevallen in het verkeer of gevaarlijk (en ongewenst) gedrag nemen hierdoor toe.

Euforisch verliefde gevoel

De laatste jaren is het gebruik van partydrugs steeds normaler geworden. Niemand kijkt er echt meer van op als je vertelt dat je af en toe een pilletje gebruikt. Waar vroeger een enorm taboe op zat is nu bijna helemaal verdwenen. Het lijkt wel alsof iedereen elkaar over de streep trekt. Men heeft behoefte aan het euforische verliefde gevoel dat ervaren wordt na inname van XTC. Veel singles gebruiken drugs ook om zich zelfverzekerder te voelen. Merk je dat jij hier last van hebt? Zoek direct professionele hulp om de schade te beperken.

Hogere dosering

De huidige XTC-pillen hebben een veel hogere dosering van MDMA ten opzichte van vroeger. De helft van de pillen in omloop bevat al 150 mg van de werkzame stof. Hier zitten ook uitschieters bij die het dubbele aantal mg bevatten. Het aantal incidenten is hierdoor ook toegenomen, net als het dodenaantal.  MDMA stimuleert de afgifte van bepaalde stoffen, waaronder dopamine, die voor geluksgevoelens zorgen. Gebruikers ervaren een gevoel van openheid en saamhorigheid, willen meer praten en bewegen en voelen zich energieker. Andere effecten zijn het opgaan in de muziek, zin hebben in knuffelen en het gevoel hebben dat je zweeft. Je eetlust verdwijnt.

Werking XTC

De werking van XTC hangt af van de hoeveelheid die je tot je genomen hebt evenals de plek waar het wordt gebruikt. Tijdens het gebruik kun je last hebben van bijvoorbeeld misselijkheid, stijf gevoel, niet kunnen plassen, gevoel van onrust, angst of paniek en het malen met de kaken (of tandenknarsen). Gebruik valt lastig te verbergen. Je pupillen worden groot, kaken bewegen heen en weer, je transpireert (veel) meer en je kunt anders gaan praten. Bij hoge dosering kun je zelfs last krijgen van hallucinerende effecten. Zodra de MDMA is uitgewerkt zijn je serotonine-, norepinefrine- en dopamine waarden uitgeput. Je ervaart gevoelens van uitputting en somberheid; een dip. Door alle spierspanning (in combinatie met het dansen) kun je last hebben van spierpijn. Na een paar dagen is dit weg mits je genoeg rust neemt.

Partydrugs levensgevaarlijk

Partydrugs zijn levensgevaarlijk, vooral in de doseringen van tegenwoordig. De meeste gebruikers zijn zich daar niet van bewust. Het hoeft niet uit te maken als deze personen genoeg sporten en gezond eten. Zij kunnen ook door maar één pilletje in levensgevaar verkeren. Wanneer je hartslag verhoogd is kan dit snel tot oververhitting leiden. Mensen zijn hierdoor geneigd te veel water te drinken wat ook niet goed voor je is. In sommige pillen zitten giftige stoffen waardoor je kunt overlijden.

Testen voor gebruik

Wees verstandig en laat drugs altijd testen voor gebruik. Doe het overigens ook niet vaker dan eens in de twee of drie maanden. Zo beperk je de (hersen)schade die je oploopt. Tot slot: je hebt niet per sé drugs of alcohol nodig om te kunnen feesten. Probeer eens een keer zonder. Misschien ben je dan wel veel aantrekkelijker voor je toekomstige partner. 😉

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Condoom.nl

gerelateerde artikelen

Flirt en ontmoet tips voor verlegen types

Het lijkt allemaal zo simpel. Je vindt iemand leuk, flirt een...

Lekker uit met singles: zo doe je het!

Singles die graag uitgaan vragen het zich geregeld af: wat zijn...

10 flirt tips voor tijdens het uitgaan

Ondanks het virtuele geflirt op datingapps en datingsites zijn er natuurlijk...

Voor een date hoef je de deur niet meer uit

Moest je 'vroeger' naar een bar, feest, dancing of andere happening...

Erop uit in december: tips voor singles

Wil jij als single van de donkere maanden toch iets gezelligs...

singlessite gidsen

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie