drugs alcohol uitgaan

Drugsgebruik toegenomen tijdens uitgaan

Jongvolwassenen gaan meer uit, drinken meer, roken meer en gebruiken steeds meer drugs. De risico’s van ongevallen in het verkeer of gevaarlijk (en ongewenst) gedrag nemen hierdoor toe.

Euforisch verliefde gevoel

De laatste jaren is het gebruik van partydrugs steeds normaler geworden. Niemand kijkt er echt meer van op als je vertelt dat je af en toe een pilletje gebruikt. Waar vroeger een enorm taboe op zat is nu bijna helemaal verdwenen. Het lijkt wel alsof iedereen elkaar over de streep trekt. Men heeft behoefte aan het euforische verliefde gevoel dat ervaren wordt na inname van XTC. Veel singles gebruiken drugs ook om zich zelfverzekerder te voelen. Merk je dat jij hier last van hebt? Zoek direct professionele hulp om de schade te beperken.

Hogere dosering

De huidige XTC-pillen hebben een veel hogere dosering van MDMA ten opzichte van vroeger. De helft van de pillen in omloop bevat al 150 mg van de werkzame stof. Hier zitten ook uitschieters bij die het dubbele aantal mg bevatten. Het aantal incidenten is hierdoor ook toegenomen, net als het dodenaantal.  MDMA stimuleert de afgifte van bepaalde stoffen, waaronder dopamine, die voor geluksgevoelens zorgen. Gebruikers ervaren een gevoel van openheid en saamhorigheid, willen meer praten en bewegen en voelen zich energieker. Andere effecten zijn het opgaan in de muziek, zin hebben in knuffelen en het gevoel hebben dat je zweeft. Je eetlust verdwijnt.

Werking XTC

De werking van XTC hangt af van de hoeveelheid die je tot je genomen hebt evenals de plek waar het wordt gebruikt. Tijdens het gebruik kun je last hebben van bijvoorbeeld misselijkheid, stijf gevoel, niet kunnen plassen, gevoel van onrust, angst of paniek en het malen met de kaken (of tandenknarsen). Gebruik valt lastig te verbergen. Je pupillen worden groot, kaken bewegen heen en weer, je transpireert (veel) meer en je kunt anders gaan praten. Bij hoge dosering kun je zelfs last krijgen van hallucinerende effecten. Zodra de MDMA is uitgewerkt zijn je serotonine-, norepinefrine- en dopamine waarden uitgeput. Je ervaart gevoelens van uitputting en somberheid; een dip. Door alle spierspanning (in combinatie met het dansen) kun je last hebben van spierpijn. Na een paar dagen is dit weg mits je genoeg rust neemt.

Partydrugs levensgevaarlijk

Partydrugs zijn levensgevaarlijk, vooral in de doseringen van tegenwoordig. De meeste gebruikers zijn zich daar niet van bewust. Het hoeft niet uit te maken als deze personen genoeg sporten en gezond eten. Zij kunnen ook door maar één pilletje in levensgevaar verkeren. Wanneer je hartslag verhoogd is kan dit snel tot oververhitting leiden. Mensen zijn hierdoor geneigd te veel water te drinken wat ook niet goed voor je is. In sommige pillen zitten giftige stoffen waardoor je kunt overlijden.

Testen voor gebruik

Wees verstandig en laat drugs altijd testen voor gebruik. Doe het overigens ook niet vaker dan eens in de twee of drie maanden. Zo beperk je de (hersen)schade die je oploopt. Tot slot: je hebt niet per sé drugs of alcohol nodig om te kunnen feesten. Probeer eens een keer zonder. Misschien ben je dan wel veel aantrekkelijker voor je toekomstige partner. 😉

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.