bruiloft

Droombruiloft: Vrouwen willen als prinses, mannen willen bier en eenvoud

Trouwen met de liefde van je leven. Het lijkt aan de buitenkant zo mooi. En toch is de kans groot dat bij de voorbereidingen op deze dag er heel wat servies is stukgegooid bij de aanstaanden thuis. Uit Europees onderzoek van online datingsite PARSHIP* blijkt dat wat betreft bruiloftswensen mannen en vrouwen mijlenver uit elkaar liggen.

Huwelijkse dromen

Terwijl vrouwen dromen van een klassieke bruiloft met alle toeters en bellen (19%), fantaseren mannen vooral over een budget-ceremonie (14%). Mannen die wel meer willen spenderen aan het ja-woord geven de voorkeur aan een ongedwongen feest met lekker eten, veel drank en goede muziek (17%).

Kwart vrouwen wil wel trouwen binnen paar maanden na ontmoeting


Mei is niet alleen een populaire maand voor stelletjes om in het huwelijksbootje te stappen, ook singles dromen ervan. Uit het onderzoek blijkt ook dat maar liefst een op de vijf singles (21%) wel binnen een aantal weken of maanden na de ontmoeting het ja-woord zou willen geven. Als het gevoel maar goed zit, zo redeneren zij. Vrouwen zijn iets impulsiever dan mannen: 25 procent van de mannen tegenover 18 procent van de vrouwen durft deze stap wel aan met een nieuwe vlam.

Trouwen na twee jaar samen zijn is de norm


Toch lopen de meeste singles minder hard van stapel en zijn ze van plan om het rustiger aan te doen: een derde (33%) wil minimaal één à twee jaar samen zijn voordat zij besluiten te gaan trouwen, ruim een kwart (27%) wil twee tot vier jaar samen zijn en een op tien (11%) wil vier tot zes jaar samen zijn. Slechts 7 procent vindt dat men langer dan zes jaar zou moeten wachten met trouwen.

Top 10 droomhuwelijken


Trouwen willen bijna alle singles (nog) wel een keer:
87 procent heeft een duidelijk beeld van hoe zijn of haar droombruiloft eruit zou moeten zien. Slechts 9 procent weet zeker dat hij niet (opnieuw) wil trouwen, 4 procent weet het nog niet. Van deze bruiloften dromen singles:

  • 16%       Klassiek en romantisch, bijvoorbeeld met duiven en een koets
  • 15%       Bourgondisch en ongedwongen, bijvoorbeeld een goed feest met lekker eten, drinken en muziek
  • 15%       Exotisch, bijvoorbeeld op een strand met bloemenkransen en cocktails
  • 11%       Heel intiem, bijvoorbeeld in een klein kapelletje
  • 11%       Simpel, met eenvoudige trouwjurk, een budgetlocatie en simpele versiering
  • 5%         Fantasievol, bijvoorbeeld in een oud kasteel
  • 4%         Traditioneel, bijvoorbeeld in een dorp met lokale tradities
  • 4%         In Las Vegas
  • 4%         ‘Glamoreus’ met veel bling-bling, bijvoorbeeld met een limousine
  • 3%         Internationaal en traditioneel, bijvoorbeeld omdat de partner uit een ander land komt

*Onderzoek uitgevoerd onder 1.035 leden van PARSHIP Europa (18 tot 65 jaar), april 2016.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.