Dromen van witte bruiloft vervaagt met de tijd

Datingsite be2 heeft haar klanten ondervraagd over hun houding ten opzichte van het huwelijk; of ze willen trouwen, waar ze willen trouwen en hoe het hen zou kunnen veranderen.

Een grote meerderheid heeft het verlangen om in het echt te worden verbonden. Slechts 20% zegt dat ze niet zouden trouwen als ze de keus hadden. Het aantal mensen dat een witte bruiloft wilde, haakt dramatisch af na de eerste golf van enthousiasme. Oudere mensen hebben de neiging om een bescheiden evenement te organiseren met alleen familie en vrienden. Tegelijkertijd waren de meeste mensen van mening dat, ongeacht de aard van de ceremonie, een huwelijk grote implicaties kon hebben voor een relatie.

Trouwen is .. ‘De beste dag van mijn leven’

Uit de enquête blijkt dat bijna 80% van de singles de wens heeft om te trouwen. Zo’n 78% van de respondenten zei dat voor hen het idee van het huwelijk een droom was die uitkomt. Van alle ondervraagden ziet 44% trouwen als ‘de beste dag in hun leven’. Meer dan 65% van de  respondenten antwoordde dat ze alleen zouden trouwen als ze er zeker van waren dat hun partner de juiste voor hen was en slechts 11% gaf aan dat ze gewoon zouden trouwen omdat hun partner het wilde. 85% van de respondenten denkt dat een huwelijk de relatie zou kunnen veranderen, of dat ten goede of ten slechte zou zijn, kon de enquête niet openbaren.

 

Witte bruiloften de keuze van de minderheid

Misschien verrassend, een witte bruiloft was niet de meest populaire optie voor de singles. Het merendeel van de mensen gaf aan dat hun ideale bruiloft met alleen “onze naaste familie en vrienden, een sjiek diner en een klein feestje” zou zijn.

Opmerkelijk was de daling in populariteit van een grootste witte bruiloft wanneer de mensen ouder worden. Alleen de groep onder de 25 bleek een duidelijke voorkeur voor het grote feest te hebben, terwijl alle andere leeftijdsgroepen weinig enthousiasme toonden. Of ze willen liever iets rustigs, of (een minderheid) ze zijn tegen het idee van een huwelijk.

Gelukkige huwelijken zijn online ontstaan 

Relatiebemmidelingsdiensten kunnen een zeer doeltreffend instrument  zijn voor het samenbrengen van mensen die dezelfde waarden en interesses  hebben. Vaak worden hieruit zeer succesvolle partnerschappen gevormd. Een andere enquête uitgevoerd in 2009 suggereerde dat meer dan een op de vijf mensen die gebruik maken van internet dating services uiteindelijk trouwen met iemand die ze online ontmoet hebben.

De enquête werd uitgevoerd op be2’s Nederlandse site en ondervroegen 1.166 respondenten tussen april en september 2010.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?