Carnaval en bier

Drinken met mate maakt mooi

Bier en wijn zijn niet de middeltjes die vooral bekend staan als schoonheidsdrankjes. Ben je nog van plan de komende carnavalsdagen op de versiertoer te gaan, dan is het advies dat je toch maar beter wat alcohol achter de kiezen kunt hebben.

Drinken met mate maakt mooi

Zoals al zo vaak gezegd wordt, is dat je met mate(n) moet drinken. Dat slaat niet alleen op het gezelschap waar je je in bevindt maar vooral op de hoeveelheid.  De juiste hoeveelhied bier of wijn maakt je namelijk fysiek aantrekkelijker. In Bristol in Groot-Brittannie hebben wetenschappers bekeken wat de invloed van alcohol is op het uiterlijk van mensen. Een twintigtal mannelijke en vrouwelijke studenten werden drie keer gefotografeerd tegen dezelfde achtergrond. Op de eerste foto waren ze nuchter, op de tweede foto hadden ze minimaal gedronken. Op de derde foto hadden ze twee keer zoveel alcohol op.

Blosjes maken je aantrekkelijk

Deze foto’s werden vervolgens beoordeeld op aantrekkelijkheid door een groep mannen en vrouwen die niets gedronken hadden. Er kwam uit dat de studenten die een klein beetje gedronken hadden het hoogst scoorden. Hoofdonderzoeker Marcus Munafo heeft een logische verklaring voor het feit dat je gezicht kan opknappen van een beetje alcohol. Bier en wijn zorgen ervoor dat de bloedvaten onder je huid tijdelijk verwijden. De doorbloeding van je wangen worden dan beter, waardoor je blosje krijgt. Bij dieren is een goede doorbloeding een teken van vruchtbaarheid. Munafo suggereert dat bij mensen de rode wangen ook opgevat kan worden als een positief seksueel signaal.

Minimaal drinken voor maximaal effect

Onder invloed van alcoholische dranken ontspannen je gezichtsspieren, zodat je wat losser over kunt komen. Je bent eerder geneigd om te lachten. Maar je moet gaan opletten wanneer je iets te veel gaat drinken. Dan verdwijnt het opfleurende effect namelijk als sneeuw voor de zon. In het beschreven onderzoek scoorden die foto’s duidelijk minder goed. De conclusie rondom gebruik van alcohol is dus dat wie mooi wil zijn gematigd moet drinken. Het luistert nauw, want zodra je te veel onder invloed bent ga je waziger uit je ogen kijken en dat wordt als onaantrekkelijk beoordeeld. Geheim is dus dat je minimaal moet drinken voor een maximaal effect. Wat is dit in de praktijk? Bij 0,4 gram alcohol in je bloed per kilogram lichaamsgewicht geldt hoogste aantrekkelijkheid. Bij een gewicht van 75 kg betekent dit 2 glazen wijn en 2,5 glazen bier. Proost.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!