Reizen en daten combineren is heel goed mogelijk. Je kunt wel je eerste afspraakje plannen bij een kopje koffie in een cafeetje. Maar geef toe, dan zit je ook maar te zitten en kun je je soms heel ongemakkelijk voelen. Veel mensen zijn in eerste instantie niet meteen op zoek naar een relatie maar naar iemand om leuke of interessante dingen mee te gaan doen. Waarom dan niet tijdens je eerst date iets bijzonders gaan ondernemen.

Voorstellen voor een eerste date

Op een site vond ik ideeën die mannen hadden voorgesteld voor een eerste ontmoeting. Je krijgt dan ook meteen een indruk wat voor man daar achter moet zitten.  Handig toch. De voorstellen die gedaan werden leken meer op kleine reisjes dan op simpele date afspraken.  Reizen en daten samen? Je moet het gewoon gaan uitproberen.

1. Ga je mee naar de Botanische Tuinen om dé bonsai boom te fotograferen?

Wanneer een man zo iets voorstelt dan kun je al gaan fantaseren. Iets doen buiten is een prachtige suggestie en dit date idee vertelt je drie dingen over deze man: hij houdt van de natuur en planten, hij heeft  interesse in fotografie en hij heeft een waardering voor Japanse tuinbouw. Zijn we niet allemaal op zoek naar iemand die oog heeft voor schoonheid en open staat om te leren over andere culturen?

2. Ga je mee naar Venetië zweven langs de kanalen met muziek en wijn ?

Waarschijnlijk woont deze man niet in Italië, maar vind jij dit date voorstel ook niet heerlijk ambitieus. Hij is duidelijk een romantische en houdt van de fijnere dingen in het leven. Je kunt mogelijk reageren en alvast een suggestie doen om elkaar eerst maar te ontmoeten bij  een Italiaanse lunch en een glas wijn. Het creëren van een thema geeft wel inspiratie voor een interessante date. Verras hem met wat ingestudeerde zinnen in het Italiaans.

3. Ga je mee om het prachtige uitzicht te gaan beleven vanaf de top van Utrechtse Heuvelrug?

Wanneer je een voorstel voor een date maakt , is het noemen van een plaatselijke of landelijke attractie vaak een goed idee. De Utrechtse Heuvelrug was maar een voorbeeld, omdat ik even geen andere “berg” kon bedenken in ons platte landje.  Je kunt iets kleins omtoveren tot iets groots, omdat jij dat er van gaat maken voor die ander. Jij gaat je best doen voor een interessante nieuwe blik vanaf een plek die mogelijk helemaal niet zo speciaal is. De plaats wordt pas speciaal door er met zijn tweeën een afspraak te hebben.

4. Ga je mee naar de kunstmarkt in Marseille om wat  wat originele kunst te kopen?

Uit dit verzoek komt naar voren dat de man van reizen houdt, van de mediterrane zon en van niet alledaagse kunst. Door kunst toe te voegen aan de date afspraak, komt er een bepaald niveau naar voren.  Het is natuurlijk een behoorlijk selectie criterium, maar daar is niks mis mee. Heb jij helemaal niets met kunst, dan moet je deze man aan je deur voorbij laten gaan ook al zou je best een dagje door Marseille willen struinen.

 5. Ga je mee naar een ijssalon in Faro om minstens  en 10 nieuwe smaken uit te proberen?

Een man die dit voorstelt moet van lekker en  zoet eten houden.  Het moet een een liefhebber zijn van smaak. Mogelijk dat deze man een paar kilootjes te veel weegt, maar dat is geen zekerheid.  Voor een unieke ervaring wil hij ver gaan, naar het uiterste deel van Europa. Het moet een levensgenieter zijn die vast van meer dingen in het leven kan genieten.

 6. Ga je mee naar Londen om uit 8 soorten Oolong de lekkerste thee te kiezen in een Tea Lounge?

Een kopje koffie op de hoek van de eerste de beste straat, kan echt niet als je indruk wilt maken. Een heerlijk kopje thee in een theehuis, die vaak veel serener is dan een café, dat klinkt een stuk exclusiever. Thee biedt daarnaast de gelegenheid tot een meer sexy gesprek.  Samen tot de keus komen van de mysterieuze Oolong thee met namen als Ginger Lily, Godin van Genade, en Wuyi Dark Roast dat klinkt toch al verleidelijker dan vragen: Drink je je koffie zwart? Nee,  alles erin graag. Laat je high tea in Londen een hoogte punt zijn op jullie eerste date.