Driekwart Nederlanders wil op vakantie met kerst

Steeds meer Nederlanders willen tijdens de kerstdagen op vakantie, voornamelijk om de sociale verplichtingen te ontvluchten.

Maar liefst driekwart van de Nederlanders gaat tijdens kerst het liefst weg, zo blijkt uit onderzoek van Vakantie.nl onder 1.365 ondervraagden. Bijna 30 procent wil de sociale verplichtingen ontvluchten, 26 procent wil uit de dagelijkse sfeer stappen en 22 procent gaat tijdens kerst op reis vanwege een behoefte aan zomerzon.

Bijna een vijfde gaat daadwerkelijk weg tijdens de kerst, ruim een derde meer dan in 2010. Vorig jaar vierde 70 procent van de Nederlanders thuis kerst met familie en vrienden, tegenover 63 procent in 2011.

Het populairste land om te bezoeken tijdens de feestdagen blijkt Spanje (19 procent) te zijn, op de voet gevolgd door wintersportbestemming Oostenrijk (16 procent).

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?