relatie met drie vrouwen

Driehoeksrelatie draait vooral om seks en spanning

Seks en spanning worden gezien als de belangrijkste positieve elementen van een driehoeksrelatie. Hoewel gevoelens van verliefdheid niet moeten worden uitgevlakt komen deze pas op een derde plaats. Dit blijkt uit een enquête van Online Magazine Singlessite.nl waarin de voor en nadelen van driehoeksrelaties centraal stonden.

Seks & spanning
In een driehoeksrelatie worden seks en spanning hoger gewaardeerd dan verliefdheid. Dit volgens 84 procent van de geënquêteerden die wel eens een relatie heeft gehad met iemand die al bezet was. Overigens had 62 procent van hen ten tijde van de relatie zelf geen partner. Van alle mogelijke positieve elementen die een dergelijke relatie met zich meebrengt vindt 44 procent de seks het meest bijzonder. Ook de extra spanning wordt door 33 procent als een groot pluspunt ervaren. Verliefd zijn speelt een iets minder prominente rol en komt met 32 procent daarmee op een derde plaats.

Sociaal gemis
Uiteraard ervaart men ook de negatieve kanten die aan een driehoeksrelatie kleven. Ruim een derde van de ondervraagden zegt het missen van de persoon in kwestie het meest vervelende aspect te vinden. Ook het altijd op de tweede plaats komen, samen geen sociaal leven hebben en continu geheimhouding bewaren maakt de relatie volgens de geënquêteerden extra moeilijk. Voor nog eens 18 procent speelt het schuldgevoel ten opzichte van de officiële partner een negatieve rol.

Levensduur
Driehoeksrelaties zijn over het algemeen geen lang leven beschoren. De helft wordt binnen het jaar weer afgebroken. Ongeveer 16 procent houdt het maximaal twee jaar met elkaar vol en eenzelfde percentage weet de relatie meer dan vier jaar in stand te houden. In slechts 5 procent van de gevallen wordt de verhouding omgezet in een officiële variant. Ondanks het feit dat twee derde zegt geen spijt te hebben van de relatie durft bijna de helft van hen in de toekomst geen nieuwe driehoeksrelatie meer aan te gaan.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.