Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
daten liefde horoscoop
16 februari 2020

Drie op vier singles wil geliefde ontmoeten in dagelijks leven

Drie op de vier singles ontmoet een geliefde het liefst in het dagelijks leven. Toch durft zestig procent de eerste stap niet te zetten. Dat blijkt uit onderzoek van The Inner Circle, een Nederlandse dating-app. Tien procent van de single mannen is nog nooit op iemand afgestapt, tegenover 25 procent van de vrijgezelle vrouwen. Wordt het voor vrijgezellen steeds lastiger om een Valentijns-date te vinden?

Weinig actie in het offline leven

Acht op de tien singles staat er wel voor open om in het dagelijks leven door iemand aangesproken te worden. Daar komt weinig van terecht. Vier op de tien singles is het afgelopen jaar (!) namelijk niet aangesproken door iemand die met hem of haar zou willen daten. Driekwart van de singles merkt dat het minder vaak voorkomt dat vrijgezellen elkaar in het dagelijks leven aanspreken. De actie vindt vooral online plaats.

David Vermeulen, medeoprichter van The Inner Circle: “Het is jammer dat singles steeds minder initiatief nemen. Pas in het echte leven ontdek je namelijk of het klikt of niet. Daarom adviseren we singles om niet eindeloos te appen, maar snel af te spreken. Ook organiseren we regelmatig events, zodat mensen elkaar leren kennen. Ons doel is om ervoor te zorgen dat er elke seconde een date plaatsvindt dankzij The Inner Circle, niet alleen op Valentijnsdag.”

Zijn vrouwen flirten verleerd?

Vrijgezelle vrouwen geven vaker aan het flirten verleerd te zijn dan mannen. Twintig procent mannen geeft aan dat hij niet zeker is over zijn flirt-skills, bij de vrouwen is dat 25 procent. Waar tien procent van de mannen nog nooit op iemand afgestapt is, is dat bij vrouwen 25 procent. Mannen lijken ook meer zelfvertrouwen te hebben in dat opzicht: twee keer meer mannen dan vrouwen zijn zelfverzekerd als ze op iemand afstappen.

Vermeulen: “Mannen en vrouwen lijken een ding gemeente hebben als het aankomt op daten: we zijn gewoon heel erg bang om afgewezen te worden of om voor schut te staan. Veel mensen vinden het spannend om het initiatief te nemen. Een op de drie singles noemt het zelfs eng! Rondom Valentijnsdag organiseren we meer events waar we singles bij elkaar brengen, wat ze hopelijk over de drempel heen helpt.”

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

SmartSingles.nl

gerelateerde artikelen

Verleiden met de ogen

Voel je als man dat je lang niet alle kneepjes van...

Singles komen weer in actie!

Singles lijken met zicht op de nieuwe fase van de intelligente...

Singles hunkeren naar een echte date na versoepeling van de coronaregels

Nu restaurants, terrassen, bioscopen en musea langzaamaan weer open gaan, is...

Stop niet met daten – 5 TIPS

Stop niet met daten. De cafés zijn leeg, maar op datingsites...

Wat kun je nog wel (en niet) sociaal gezien ten tijde van het coronavirus?

We beseffen: de horeca, dat kan voorlopig niet meer en de...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie