daten liefde horoscoop

Drie op vier singles wil geliefde ontmoeten in dagelijks leven

Drie op de vier singles ontmoet een geliefde het liefst in het dagelijks leven. Toch durft zestig procent de eerste stap niet te zetten. Dat blijkt uit onderzoek van The Inner Circle, een Nederlandse dating-app. Tien procent van de single mannen is nog nooit op iemand afgestapt, tegenover 25 procent van de vrijgezelle vrouwen. Wordt het voor vrijgezellen steeds lastiger om een Valentijns-date te vinden?

Weinig actie in het offline leven

Acht op de tien singles staat er wel voor open om in het dagelijks leven door iemand aangesproken te worden. Daar komt weinig van terecht. Vier op de tien singles is het afgelopen jaar (!) namelijk niet aangesproken door iemand die met hem of haar zou willen daten. Driekwart van de singles merkt dat het minder vaak voorkomt dat vrijgezellen elkaar in het dagelijks leven aanspreken. De actie vindt vooral online plaats.

David Vermeulen, medeoprichter van The Inner Circle: “Het is jammer dat singles steeds minder initiatief nemen. Pas in het echte leven ontdek je namelijk of het klikt of niet. Daarom adviseren we singles om niet eindeloos te appen, maar snel af te spreken. Ook organiseren we regelmatig events, zodat mensen elkaar leren kennen. Ons doel is om ervoor te zorgen dat er elke seconde een date plaatsvindt dankzij The Inner Circle, niet alleen op Valentijnsdag.”

Zijn vrouwen flirten verleerd?

Vrijgezelle vrouwen geven vaker aan het flirten verleerd te zijn dan mannen. Twintig procent mannen geeft aan dat hij niet zeker is over zijn flirt-skills, bij de vrouwen is dat 25 procent. Waar tien procent van de mannen nog nooit op iemand afgestapt is, is dat bij vrouwen 25 procent. Mannen lijken ook meer zelfvertrouwen te hebben in dat opzicht: twee keer meer mannen dan vrouwen zijn zelfverzekerd als ze op iemand afstappen.

Vermeulen: “Mannen en vrouwen lijken een ding gemeente hebben als het aankomt op daten: we zijn gewoon heel erg bang om afgewezen te worden of om voor schut te staan. Veel mensen vinden het spannend om het initiatief te nemen. Een op de drie singles noemt het zelfs eng! Rondom Valentijnsdag organiseren we meer events waar we singles bij elkaar brengen, wat ze hopelijk over de drempel heen helpt.”

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam