kleding opruimen

Drie leuke lifestyle-challenges om 2018 mee te beginnen

Gezonder eten, minder alcohol drinken, meer bewegen; dat soort goede voornemens kennen we nu wel. Vaak beginnen we enthousiast aan zulke plannen, maar vervallen we nog voor februari weer in oude patronen. Wil jij het in 2018 eens helemaal anders aanpakken en houd je wel van een uitdaging? Misschien is één van deze 3 lifestyle-challenges dan iets voor jou om 2018 mee te beginnen.

Drie leuke lifestyle-challenges om 2018 mee te beginnen

Vind je het vrij lastig om te beginnen met een goed voornemen? Voor deze challenges is de drempel vrij laag. Typerend voor deze challenges is namelijk dat je ze in eerste instantie maar voor een bepaalde periode hoeft aan te gaan. Dat kan soms nét dat beetje extra motivatie geven. En wellicht ontdek je dat die nieuwe gewoontes je eigenlijk heel goed bevallen, en wil je ze daarna helemaal niet meer opgeven!

Project 333

Ligt er een berg kleding in je kast, maar is het toch elke ochtend weer een enorme klus om een geschikte outfit uit te zoeken? Maak kennis met Project 333. Bij deze challenge gaat het erom dat je het 3 maanden volhoudt met slechts 33 items in je garderobe. Hieronder vallen uiteraard kledingstukken, maar ook accessoires, sieraden, jassen en schoenen. Zo’n tijdelijke, beperkte garderobe wordt ook wel een ‘capsule wardrobe’ genoemd. De truc is om je kast te vullen met items waarin je je op je best voelt, en waarmee je voor elke gelegenheid een passende combinatie kunt maken. Project 333 vergt daarom wel wat voorbereiding.

Eerst kijk je kritisch naar de items die je al hebt en besluit je welke een plekje in jouw capsule wardrobe krijgen. Vervolgens ga je na welke items je nog nodig hebt om je garderobe compleet te maken. Hoewel het hanteren van een capsule wardrobe op zichzelf al een duurzame gewoonte is, kun je je garderobe nog duurzamer maken door te kiezen voor tijdloze items die van goede kwaliteit zijn. In het ideale geval kies je zelfs voor kledingstukken die gemaakt zijn van duurzaam materiaal, zoals de Green Cotton-damesmode van Peter Hahn. Hoe Project 333 precies werkt en wat het je allemaal kan opleveren, lees je op de blog van bedenkster Courtney Carver.

VeganChallenge

Door vaker plantaardig te eten, draag je bij aan een betere wereld voor dier, mens en milieu. Ook merken veel mensen dat ze zich fitter gaan voelen als ze vlees, vis, zuivel en eieren laten staan. Toch kan de overgang naar een volledig veganistisch eetpatroon lastig lijken. Voor iedereen die nieuwsgierig is naar plantaardig eten, maar niet zo goed weet waar te beginnen, heeft de Nederlandse Vereniging voor Veganisme de VeganChallenge in het leven geroepen.

Ga je deze challenge aan, dan word je uitgedaagd om een maand lang volledig veganistisch te eten. Gedurende deze maand krijg je gratis recepten en handige informatie toegestuurd. Ook kun je terecht in de bijbehorende Facebook-groep. Officieel vindt de VeganChallenge in april en in oktober plaats. Voor januari 2018 staat er echter een mini-challenge gepland, die één week duurt. Dit betekent natuurlijk niet dat je er zelf niet alsnog een maand van kunt maken! Meer informatie vind je op de website van de VeganChallenge.

Miracle Morning

Zelfs als je denkt een ochtendmens te zijn, kan het toepassen van The Miracle Morning een hele uitdaging zijn. Deze challenge is gebaseerd op het boek The Miracle Morning: The Not-So-Obvious Secret Guaranteed to Transform Your Life (Before 8AM) van Hal Elrod. Hal heeft zich verdiept in de eigenschappen die productieve, gelukkige mensen met elkaar gemeen hebben, en creëerde op basis hiervan een soort programma voor in de ochtend. Pas je zijn methode toe, dan sta je zeer vroeg op, en verwerk je de volgende elementen in je ochtendritueel: stilte creëren, affirmeren, visualiseren, bewegen, lezen en schrijven.

Wellicht word je al moe bij de gedachte aan al deze ‘verplichtingen’ voor zonsopgang. Toch heeft de methode wereldwijd talloze fans, die allemaal beweren dat hun leven in positieve zin is veranderd. Om meer te weten te komen over The Miracle Morning, kun je het boek van Hal Elrod lezen. Er is echter ook een online ‘Fast Start Kit’ voor iedereen die een 30-daagse challenge wil aangaan. Deze is aan te vragen via de officiële Miracle Morning-website.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.