ouderen hulp
5 July 2015

Drie essentiële relatie tips van ouderen

Wijsheid komt met de jaren zeggen ze en wat relaties betreft zou dat zomaar eens waar kunnen zijn. Diep respect voor de gelukkige echtparen die hun gouden bruiloft al achter de rug hebben. Maar wat is hun geheim? Meer dan 50 jaar samen, dat is nogal wat zonder elkaar constant in de haren te vliegen. Daarom drie tips van mensen die weten waar ze over praten.

Relatie advies van ouderen

Heb je zo je twijfels om relatie advies aan te nemen van de oudere generatie? Bedenk dan dat de koppels die aan het woord komen mogelijk al langer bezig zijn met het oplossen van relatiefrustraties dan jij geboren bent ;-). Doe er je voordeel mee en probeer er iets van te leren.

1. Praten op het juiste moment
Als iets je irriteert, heb je de neiging om dat er meteen in al je boosheid uit te gooien. Geen goed idee, volgens de ervaringsdeskundigen. Wacht beter op een moment dat je zelf gekalmeerd bent, en waarop je denkt dat het een ideaal tijdstip is voor je partner om erover te praten. Leona (67): “Ik ben een avondmens, mijn man is een ochtendmens. Om belangrijke dingen uit te praten kiezen we een tijdstip net na het werk, als gulden middenweg tussen ons beider piekmomenten. Het lijkt een kleine, simpele verandering, maar het is bijzonder efficiënt. Sinds we die beslissing namen, maken we veel minder ruzie.”

2. Laat elkaar een tijdje met rust
Het is typisch vrouwelijk om een ruzie eerst te moeten uitpraten voor je naar bed wil gaan. Niet kunnen slapen omdat er nog een ruzie boven jullie hoofd hangt die dan toch nog eerst uitgepraat moet worden, wie herkent het niet? Toch is het verstandiger om er een tijdje (of nachtje) te laten overgaan. “Ik heb een erg opvliegend temperament,” legt Jack (70). “Ik weet intussen dat ik vreselijke dingen kan zeggen als ik boos ben, waar ik dan daarna heel veel spijt van heb. Als we ruzie hebben ga ik naar buiten, wat wandelen of een beetje prutsen in de garage, tot ik ben afgekoeld. Pas als ik helemaal rustig ben, praten we het uit.”

3. Eet!
Het klinkt héél onnozel, maar een erg praktische tip die vele van de lang getrouwde stellen meegeven: eet een hapje in het heetst van de strijd. Ruzies lopen het ergst uit de hand als één van beide partijen honger heeft. Een broodje voor je de ruzie verderzet kan wonderen doen. Het lijkt absurd, maar de “ervaren” koppels drukken ons op het hart dat het behoorlijk efficiënt is. Gloria (73): “Misschien is het door een lage bloeddruk of vermoeidheid dat je met honger feller ruziemaakt. Maar ik merkte ook al dat een meningsverschil sneller opgelost raakt met een volle maag.”

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Relatieadvies nodig? Dit staat erover in de sterren

Natuurlijk geen oplossing voor langdurige relatieproblemen maar wel een tipje van...

Een hartverwarmende revue voor jong en oud: ff niet alleen!

Zijn we bij de Moulin Rouge beland of in dat kleine...

De 5 basisregels van een gezonde liefdesrelatie

De liefde is hard werken. Maar als het goed is krijg...

De do’s en don’ts van een LAT relatie

Living Apart Together: wél een relatie, maar niét samenwonen. Hoe maak...

Is daten via een app, het nieuwe daten?

De laatste jaren is het gebruik van dating websites en dating...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie