New York slipjes gluren

Dress to impress: dit draag je in elk geval niet naar kantoor

Heerlijk hoor steeds vaker van die zonnige dagen nu het lente is. Met de zomer nog in zicht en stijgende temperaturen kleden we ons natuurlijk wat luchtiger dan in de winter. Beetje indruk maken op die knappe collega? Doen! Maar qua kleding op kantoor is het wel oppassen geblazen.  Slippers en klotsende oksels kunnen echt niet. Stylist Fred van Leer en etiquette-expert Yvonne van der Kroft vertellen hoe het wél moet.

Oksels

Van der Kroft en Van Leer zijn het over één ding eens: een duidelijke lijn trekken is lastig. Elk kantoor is immers anders. Toch zijn er altijd wel algemene richtlijnen die je verder kunnen helpen. Van Leer: ,,Wat je aan kunt ligt heel erg aan het soort bedrijf. Werk jij bij een strandtent, dan kun je lekker een korte broek aantrekken, bij een advocatenkantoor is dat natuurlijk een slecht idee. Elk kantoor heeft een airco dus hoe erg kan het nou zijn. Wil je toch wat zomers gekleed, houd dan wel je oksels bedekt. Zeker bij een man is dat geen gezicht. Ten slotte, een deostickje is je beste accessoire.”

Strandkleding

Strandkleding mag niet mee naar kantoor. Slippers, korte rokjes en spaghettibandjes zijn prima op zaterdag op een terrasje, maar mag je op doordeweekse dagen in de kast laten hangen. Van der Kroft: ,,De een vindt dat alles kan, als het maar lekker zit. De ander is wat preciezer. Mijn mening is dat je, als je gaat werken, je je netjes hoort te kleden. Heb je bijvoorbeeld hele witte benen, dan doe je geen kort rokje aan zonder kousen. Korte mouwen zijn nooit echt gepast, je kunt er dan beter een jasje of vestje overheen doen.”

Dresscode

Houd je je aan de dresscode van het kantoor, dan kan er niet veel mis gaan. ,,Je ziet nog wel eens van die bloopers: Sandalen, korte broeken, korte rokjes, te diepe decolletés of doorzichtige kleding. Als het in de winter niet kan, dan kan het in de zomer ook niet.”

Bron: AD

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.