GOT locaties

Dragonstone wordt massaal bezocht door GOT fans

In het Kroatische Dubrovnik zijn ze het inmiddels al gewend om overspoeld te worden door fans van ‘Game of Thrones’ die King’s Landing willen bezoeken, maakt ook een andere belangrijke locatie uit de televisieserie zich op voor een toestroom aan toeristen.

Game of Thrones locaties

HBO-serie Game of Thrones wordt op verschillende plaatsen ter wereld opgenomen, van het koude IJsland tot Tunesische woestijn. Enkele middeleeuwse locaties komen ook prominent in beeld, zoals Dubrovnik, dat model stond voor King’s Landing. En dat lokt heel wat toeristen, zoveel zelfs dat de Kroatische havenstad maatregelen moest nemen om de stroom aan toeristen aan banden te leggen.

Spaanse Baskenland

Maar nu hebben de fans een nieuwe locatie ontdekt die ze kunnen bezoeken. In het meest recente seizoen van de televisieserie speelden een aantal scènes zich af in en rond Dragonstone, eigendom van huis Targaryen, en daarvoor week de productieploeg uit naar het Spaanse Baskenland, meer bepaald het eilandje San Juan, voor de kust van Bermeo, zo’n 25 kilometer ten noordoosten van Bilbao.

Kasteel?

Een kasteel zelf is er niet te vinden, wel de pittoreske trap ernaartoe. In werkelijkheid leiden de 241 treden echter naar de kleine kapel Gaztelugatxe. Maar dat houdt fans niet tegen. Volgens de Spaanse krant El Pais werd het eilandje in juli alleen al bezocht door 75.000 toeristen, ongeveer 2.400 per dag. Er zijn geen cijfers beschikbaar van vorige jaren om te vergelijken, maar volgens een lokale souvenirverkoper gaat het zeker om een verdubbeling van het aantal toeristen.

Toekomst toegangsgeld

Om de toeloop aan toeristen enigszins binnen de perken te houden, wordt bekeken of er in de toekomst beter geen toegangsgeld kan worden gevraagd om de kapel te bezoeken. Wil jij dit pareltje gratis bezoeken dit najaar? Charter je vriend(in), buurvrouw of zus, boek snel een vliegticket en ga lekker genieten!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!