New York in 40 dates

Dordtse Diana schrijft: New York in 40 dates

De ware liefde vond ze er niet. Maar veertig mannen daten in New York leverde de Dordtse Diana Albrink wél inspiratie op voor een boek: New York in 40 Dates. In het boek staan niet alléén maar verhalen over mannen maar vind je ook tips om de stand te verkennen.

Verhuizen naar New York

Behalve over daten vind je in New York in 40 dates ook tips over de beste restaurants en in welk café Diana de beste cocktails dronk. ,,Ik was nog nooit in New York geweest toen ik ernaartoe verhuisde voor mijn werk in 2007. Ik wist dat ik graag naar New York wilde en vond het dan ook geweldig. Toen ik daar aankwam, moest ik nog veel regelen. Waar ga ik wonen? Hoe open je een bankrekening? Zo valt te lezen in het AD.

Online dating

,,Alles is anders dan in Nederland. En vooral het ontmoeten van mensen gaat anders in New York. Het is veel moeilijker omdat het zo’n grote stad is. Dus besloot ik me aan te melden op een online datingsite,” vertelt Albrink. ,,Ik was niet op zoek naar de ware, maar vond het een leuke manier om mensen te ontmoeten.”

Bloggen over dates

Dat deze manier van mensen ontmoeten uiteindelijk zou resulteren in een boek dat wordt uitgegeven door Uitgeverij Q, had de Dordtse toen nog niet voorzien. ,,Ik hield wel een blog bij waarop ik schreef over mijn New Yorkse dates, maar dat was afgesloten en alleen een stuk of zeven vriendinnen konden mijn avonturen lezen.”

Schrijfmateriaal

De dates zorgden voor schrijfmateriaal en dat had Albrink al snel in de gaten. ,,Mensen in New York zijn zo interessant en hebben bijna altijd een bijzonder verhaal. De eerste date was ontzettend spannend. Toen kon ik allereerst de kroeg niet vinden en als hij niet de enige in de zaak was geweest, had ik hem nooit herkend,” zegt ze grinnikend.

Talloze afspraakjes

Vanaf dat moment heeft Albrink talloze afspraakjes. ,,Het is in New York veel normaler om op date te gaan. Je drinkt een keer koffie of gaat lunchen. En daarna drink je dan een wijntje met iemand anders. Het is anders dan in Dordrecht, dat is meer een stelletjesstad. New York is echt een stad voor singles.”

Handen kussen

Inmiddels woont Albrink weer in Dordrecht en schreef ze een boek over haar afspraakjes in de grote stad. Veertig verhalen halen de selectie en verschijnen in New York in 40 dates. ,,Ik had een keer een afspraak met een man die zich voordeed als 50, maar uiteindelijk minstens 70 bleek te zijn. Ik heb beleefd een wijntje met hem gedronken, maar toen hij steeds meer ging drinken en mijn handen begon te kussen, ging ik er snel vandoor,” lacht Albrink.

Afwisseling van verhalen

En zo is haar boek een afwisseling van humoristische verhalen en wat triestere aspecten. Ze trof bijvoorbeeld een man die zijn vrouw verloor tijdens 9/11. Maar het is ook een combinatie van dates en tips over de stad. ,,Ik geef toeristische tips en vertel hoe het is om in New York te wonen. Het is grappig en informatief. Ik schrijf over de gezondheidszorg in Amerika en de verschillende religies in de stad. Of over de cultuurverschillen met Nederland.”

Op haar website NewYorkin40dates geeft ze wekelijks tips over New York en vanaf juni zal het boek in heel Nederland verkrijgbaar zijn.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam