gratis daten voor singles
7 mei 2012

Doorbreek nare stiltes op een eerste date

Het is goed mogelijk dat een gesprek op een eerste date wat stroef verloopt. In het ergste geval krijg je te maken complete stilte. Dankzij deze vijf praktische tips houd je de conversatie gaande.

Tips eerste date

Herhaal iets waar jullie reeds over praatten
Snijd een onderwerp aan waar jullie het al eerder over hebben gehad. Denk hierbij aan de hobby’s, de job of de huisdieren van je love interest. Het bewijst niet alleen dat je goed naar je date geluisterd hebt, maar ook dat je geïnteresseerd bent in de details van zijn of haar interesses.

Maak een opmerking over de omgeving
Een vervelende stilte kan je ook vlot doorbreken door te vertellen wat je opvalt in je nabije omgeving. Bijvoorbeeld: zit je in een restaurant en hangen de schilderijen scheef aan de muur, dan kan je er een grapje over maken. Zo evolueert jullie stugge date naar een gemoedelijk gesprek tussen twee mensen die zich comfortabel voelen in elkaars gezelschap.

Ga dichter bij hem/haar zitten en glimlach
Een stilte en een vervelende stilte zijn twee verschillende dingen. Wanneer je voelt dat een gesprek begint te wankelen, kan je de gecreëerde stilte gebruiken om te communiceren met je lichaam. Kijk je date aan en beloon de man of vrouw in kwestie met een ontwapenende glimlach. Hierdoor verander je de stroeve sfeer onmiddellijk in een romantisch moment. Je bewijst er bovendien mee dat je goed in je vel zit.

Geef je date een complimentje
Kies je complimentje zorgvuldig uit, zo krijgt je date niet meteen de indruk dat je hem of haar wil verleiden. Bovendien komt een goed gekozen compliment allerminst over als een lapmiddeltje voor een vervelende stilte. ‘Je outfit past bij de kleur van je ogen’ en ‘Je hebt een schitterende glimlach’ doen het meestal goed.

Stel een open vraag
Wie een oncomfortabele pauze wil doorbreken, vuurt vaak een hele reeks vragen af op zijn gesprekspartner. Gesloten vragen zorgen echter meestal voor beknopte antwoorden. Kies bij voorkeur voor een open vraag, dan is je date als het ware verplicht om een uitgebreid antwoord te formuleren. Pik ergens in zodat jullie het stilgevallen gesprek op een natuurlijke wijze kunnen reanimeren.

Bron: Nieuwsblad

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Succesvol daten? Tips van de experts!

“Ik voel geen klik.” “Ik ben niet verliefd.” Of: “We passen...

Januari geniet van piek bij online dating

Net na de jaarwisseling, meer specifiek de eerste zondag van het...

Geen ongemakkelijke stiltes meer met deze 15 vragen op je eerste date

Je wil iemand zo snel mogelijk leren kennen, maar vaak vertrekt...

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste...

Singles komen weer in actie!

Singles lijken met zicht op de nieuwe fase van de intelligente...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie