gratis daten voor singles

Doorbreek nare stiltes op een eerste date

Het is goed mogelijk dat een gesprek op een eerste date wat stroef verloopt. In het ergste geval krijg je te maken complete stilte. Dankzij deze vijf praktische tips houd je de conversatie gaande.

Tips eerste date

Herhaal iets waar jullie reeds over praatten
Snijd een onderwerp aan waar jullie het al eerder over hebben gehad. Denk hierbij aan de hobby’s, de job of de huisdieren van je love interest. Het bewijst niet alleen dat je goed naar je date geluisterd hebt, maar ook dat je geïnteresseerd bent in de details van zijn of haar interesses.

Maak een opmerking over de omgeving
Een vervelende stilte kan je ook vlot doorbreken door te vertellen wat je opvalt in je nabije omgeving. Bijvoorbeeld: zit je in een restaurant en hangen de schilderijen scheef aan de muur, dan kan je er een grapje over maken. Zo evolueert jullie stugge date naar een gemoedelijk gesprek tussen twee mensen die zich comfortabel voelen in elkaars gezelschap.

Ga dichter bij hem/haar zitten en glimlach
Een stilte en een vervelende stilte zijn twee verschillende dingen. Wanneer je voelt dat een gesprek begint te wankelen, kan je de gecreëerde stilte gebruiken om te communiceren met je lichaam. Kijk je date aan en beloon de man of vrouw in kwestie met een ontwapenende glimlach. Hierdoor verander je de stroeve sfeer onmiddellijk in een romantisch moment. Je bewijst er bovendien mee dat je goed in je vel zit.

Geef je date een complimentje
Kies je complimentje zorgvuldig uit, zo krijgt je date niet meteen de indruk dat je hem of haar wil verleiden. Bovendien komt een goed gekozen compliment allerminst over als een lapmiddeltje voor een vervelende stilte. ‘Je outfit past bij de kleur van je ogen’ en ‘Je hebt een schitterende glimlach’ doen het meestal goed.

Stel een open vraag
Wie een oncomfortabele pauze wil doorbreken, vuurt vaak een hele reeks vragen af op zijn gesprekspartner. Gesloten vragen zorgen echter meestal voor beknopte antwoorden. Kies bij voorkeur voor een open vraag, dan is je date als het ware verplicht om een uitgebreid antwoord te formuleren. Pik ergens in zodat jullie het stilgevallen gesprek op een natuurlijke wijze kunnen reanimeren.

Bron: Nieuwsblad

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam