valentijn schrijven

Doorbreek je praatpatroon met “Meer dan lekker weer”

Zeg eens eerlijk, waar praat jij over tijdens een eerste date? Je begint vast met het weer en daarna gaat het meestal over familie, ex-partners, je zoektocht naar een partner en je dagelijkse bezigheden. Daar moet verandering in komen vindt journaliste Hester Schoppert. Daarom schreef zij het boek: ‘Méér dan lekker weer!’

Hester: “Het begon met een vriendin die aan het internetdaten was en verzuchtte: ‘Waar moet ik het nu weer over hebben?’ Vervolgens kwam deze zin terug bij actrice Halina Reijn die iedere dag twee uur met haar collega’s in de bus zat naar een voorstelling. En ook ikzelf dacht het na een vriendinnenweekend waar we het alleen maar gehad hadden over de kinderen, partner (of het ontbreken van een metgezel) en ons werk. Het is niet dat je geen ander onderwerp weet, maar je zit vast in praatpatronen. Met de een bespreek je altijd dit en met de ander altijd dat. Het werd tijd om eens buiten die kaders gesprekken te gaan voeren.”

Zo ontstond ‘Méér dan lekker weer!’. Het boek staat garant voor uren praatplezier. Het is opgedeeld in drie hoofdstukken: koetjes & kalfjes, een beetje meer pit en de diepte in. Bij ieder hoofdstuk komen 25 onderwerpen aan bod over de meest uiteenlopende zaken. Van luchtige onderwerpen als (hoe kan het ook anders) het weer, tot zwaardere zaken als waarden & normen, talenten en emoties. In totaal hebben 34 bekende Nederlands mee gepraat. Het zijn korte, lekker leesbare interviews met onder andere Giel Beelen, Femke Halsema, Jeroen van Koningsbrugge en Tanja Jess.

De gesprekken met deze bekende Nederlanders bieden ook weer stof tot gesprek. Zo vertelt presentatrice Vivienne van den Assum dat ze kritisch en zuinig met geld omgaat, Andries Knevel heeft onenigheid met zijn vrouw over het huishouden en Jaap Jongbloed heeft de neiging om stiltes op te willen vullen.

Hester: “Na het schrijven van het boek ben ik me nog meer gaan verdiepen in het onderwerp communicatie. Veel mensen gaven aan baat gehad te hebben bij het boek. Zo vertelde iemand mij dat hij het boek altijd mee neemt naar verjaardagen. Het boek is een vrijbrief om een heel andere vraag te stellen dan dat je gebruikelijk zou doen. Hierdoor ontstaan nieuwe en verrassende gesprekken.

Het boek smaakte naar meer en dus ben ik me gaan verdiepen in het fenomeen ‘gesprek’. We doen het allemaal, iedere dag, maar waarom kun je met de één wel lekker kletsen en loopt een praatje met iemand anders heel stroef en moeizaam? Wat zijn de verschillen tussen mannen en vrouwen als het om praten gaat en welk type prater ben je of zou je willen zijn? Nu is er ook de workshop Méér dan lekker weer! – inspiratie voor een goed gesprek. Deze training duurt ongeveer drie uur en bestaat uit een mix van theorie en oefeningen. Er kunnen maximaal 20 mensen aan één workshop deelnemen. Ook verzorg ik lezingen voor grotere groepen van ruim een uur: Méér dan lekker weer! – tien tips voor een goed gesprek. Tot dusver krijg ik alleen maar lovende reacties en dat doet me natuurlijk enorm goed. Ik heb echt het gevoel dat ik mijn steentje bij kan dragen op ‘praat-gebied’.”

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar het boek van Hester of ken je iemand die je blij kunt maken met ‘Méér dan lekker weer!’, dan kun je het boek bestellen via Uitgeverij Maan voor maar €9,95. 

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.