willie test womanizer

Doorbreek de seksuele sleur

Je hebt net een nieuwe relatie en de seks tussen jullie is super. Hoe zal dat er uit zien als je 20 jaar verder bent?  Je kunt je vast  niet bedenken dat de intentie en de mate van seks bedrijven nog hetzelfde zal zijn.

Hoog libido

De zin om te vrijen is in het begin van een relatie vaak hoog. Soms wat onwennig maar door het hoge libido wordt de seks alleen maar beter omdat je elkaar ook lichamelijk beter gaat kennen. Maar als je niet oppast kunnen er wel duizend dingen komen te staan tussen wat jullie dromen en wat  jullie doen.

Als we seksuologe Tracey Cox moeten geloven,  en dat willen we graag, kun je met simpele tip van alledag ervoor gaan zorgen dat de zin in het vrijen optimaal blijft. Want samen vrijen doet je relatie gewoon goed en dus ook vooral jezelf.

Tips voor alledag:

1. Neem verantwoording voor je eigen lust. Verwacht niet dat je partner kan ruiken waar je op dat moment zin in hebt. Maak het tot je missie om hem of haaar duidelijk te maken wat opwindend is en pas het toe.

2. Neem op tijd je nachtrust. Een verstoord of slecht slaappatroon leidt tot een verlaagde testosteronproductie. Dit sekshormoon speelt een belangrijke rol voor het libido zowel bij man als vrouw.

3. Laat je fantasie de vrije loop. Je hoeft je echt niet schuldig te voelen wanneer je gedachten tijdens de seks afdwalen, zelfs als je fantaseert over iemand anders. Uit rondvragen blijkt dat meer dan 7 op de 10 het doen om hun seksleven fris te houden.

4. Doe water bij de wijn. Heb je geen zin in penetratie? Geniet dan samen van orale seks of versterk je band door op z’n minst naakt te knuffelen, strelen en slapen.

5. Probeer alles wat seksueel is zeker niet te ontwijken. Het is niet zo gek dat mensen met een laag libido hun ogen afwenden van alles wat met seks te maken heeft. Durf je te blijven richten op seks.

6. Weet wat je wil, zowel voor, tijdens als na het vrijen. Als je iemand bent die eerst behoefte heeft aan wat relaxen, durf dan om een massage te vragen, of neem eerst een douche of bad.

7. Probeer je bioritme af te stemmen op dat van je partner. Een nachtbraker met een ochtendmens? Wissel dan af tussen ochtendseks en een nachtelijke vrijpartij. Of kies eens spontaan voor het middaguur.

8. Voorkom sleur. Seks is zo veel meer dan penetratie alleen. Zeker voor vrouwen is dat niet voldoende om klaar te komen. Als vrijen een saaie bedoening is, is het geen wonder dat je niet staat te trappelen om samen het bed in te duiken. Hoe meer afwisseling, hoe hoger de interesse in elkaar blijft.

9. Seks heeft een ontspannen werking, maar tijdens het vrijen zelf kun je beter op je hoede blijven. Concentreer je op de erotische prikkels en op dat waar je partner behoefte aan heeft  en span de bekkenbodemspieren op om de kans op een orgasme te vergroten en het intenser te maken.

10. Stimuleer jullie lustcyclus. Hoe meer bevredigende seks je hebt, hoe meer je zal willen. We vergeten snel hoe essentieel vrijen is. Zorg voor jezelf dat je er verzorgd uitziet, fijn voor jezelf en voor degenen die vol trots naar jou zal blijven kijken, ook na jaren.

Bron: Relatieblog

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.