singlereizen voor beginners

Door lentekriebels meer drukte bij seksclubs

Het plotselinge lenteweer is niet alleen goed voor de horeca en tuincentra in Nederland maar ook voor seksclubs. Die zien hun omzet stijgen zodra de zon een paar dagen schijnt. ‘Met nog meer lentedagen op komst, ziet het er gunstig uit,’ zegt André van Dorst van de vereniging van relaxbedrijvenexploitanten handenwrijvend.

Mensen voelen zich prettiger bij zonneschijn

Je kunt er de klok volgens hem op gelijk zetten. Zodra het een aantal dagen mooi weer is, stijgt de omzet van relaxbedrijven. ‘Dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven. Mensen voelen zich nu eenmaal prettiger bij zonneschijn,’ zegt Van Dorst.

’s Winters doet zich een soortgelijk effect voor, weet hij. ‘Invallende vorst in combinatie met zonneschijn werkt ook omzetverhogend.’

Plaatselijk

Toch profiteren niet alle relaxbedrijven in dezelfde mate van de ‘zonneboost’. Van Dorst: ‘Het effect is plaatselijk en hangt samen met het type relaxbedrijf.’

Bij seksclub De Boerderij in het Drentse Nijeveen weten ze daar alles van. Het relaxbedrijf ziet zijn omzet met zo’n 20 tot 30 procent stijgen dankzij het lenteweer. ‘Wij zijn open vanaf één uur ’s middags en hebben ook buitenbedden. Wellicht daarom,’ zegt eigenaar Mel Eggink.

De lentepiek is volgens hem vooral te danken aan mensen op doorreis. ‘Vaak vertegenwoordigers. Eén dag mooi weer en ze komen.’

Serotonine

De stichting Onderzoek Licht en Gezondheid zegt ‘er nooit bij stil te hebben gestaan’ dat de zon ook een lentepiek bij relaxbedrijven veroorzaakt maar is allerminst verbaasd. ‘Zonlicht, met name de uv-straling op de huid, stimuleert de aanmaak van vitamine-D maar ook van serotonine. Die is verantwoordelijk voor prikkeloverdracht in de hersenen en beïnvloedt stemmingen,’ weet directeur Toine Schoutens.

De specialist in lichttherapie voor psychologie en dermatologie ziet ook een verband met de natuur van de mens. ‘Wetenschappelijk hard maken kan ik het niet maar is heb ooit gelezen dat de mens van nature een buitendier is dat er op uit trekt zodra het lekker weer wordt.’

Biologische klok

De biologische klok zou ons daar toe dwingen. ‘Door naar buiten te gaan, vergroot je de kans om een partner te ontmoeten en nageslacht te produceren. Een beetje zoals de vogels die in mei een ei leggen,’ zegt Schoutens lachend.

Volgens het KNMI houdt het lenteweer aan tot vrijdag. Daarna gaat de temperatuur omlaag. Voor het weekend wordt ook regen voorspeld.

Regen

Dat laatste betekent slecht nieuws voor de seksclubs volgens de vereniging voor exploitanten van relaxbedrijven. ‘Drie dagen regen doet de omzet in elkaar storten,’ weet André van Dorst.

Bron: AD

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single