singlereizen voor beginners

Door lentekriebels meer drukte bij seksclubs

Het plotselinge lenteweer is niet alleen goed voor de horeca en tuincentra in Nederland maar ook voor seksclubs. Die zien hun omzet stijgen zodra de zon een paar dagen schijnt. ‘Met nog meer lentedagen op komst, ziet het er gunstig uit,’ zegt André van Dorst van de vereniging van relaxbedrijvenexploitanten handenwrijvend.

Mensen voelen zich prettiger bij zonneschijn

Je kunt er de klok volgens hem op gelijk zetten. Zodra het een aantal dagen mooi weer is, stijgt de omzet van relaxbedrijven. ‘Dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven. Mensen voelen zich nu eenmaal prettiger bij zonneschijn,’ zegt Van Dorst.

’s Winters doet zich een soortgelijk effect voor, weet hij. ‘Invallende vorst in combinatie met zonneschijn werkt ook omzetverhogend.’

Plaatselijk

Toch profiteren niet alle relaxbedrijven in dezelfde mate van de ‘zonneboost’. Van Dorst: ‘Het effect is plaatselijk en hangt samen met het type relaxbedrijf.’

Bij seksclub De Boerderij in het Drentse Nijeveen weten ze daar alles van. Het relaxbedrijf ziet zijn omzet met zo’n 20 tot 30 procent stijgen dankzij het lenteweer. ‘Wij zijn open vanaf één uur ’s middags en hebben ook buitenbedden. Wellicht daarom,’ zegt eigenaar Mel Eggink.

De lentepiek is volgens hem vooral te danken aan mensen op doorreis. ‘Vaak vertegenwoordigers. Eén dag mooi weer en ze komen.’

Serotonine

De stichting Onderzoek Licht en Gezondheid zegt ‘er nooit bij stil te hebben gestaan’ dat de zon ook een lentepiek bij relaxbedrijven veroorzaakt maar is allerminst verbaasd. ‘Zonlicht, met name de uv-straling op de huid, stimuleert de aanmaak van vitamine-D maar ook van serotonine. Die is verantwoordelijk voor prikkeloverdracht in de hersenen en beïnvloedt stemmingen,’ weet directeur Toine Schoutens.

De specialist in lichttherapie voor psychologie en dermatologie ziet ook een verband met de natuur van de mens. ‘Wetenschappelijk hard maken kan ik het niet maar is heb ooit gelezen dat de mens van nature een buitendier is dat er op uit trekt zodra het lekker weer wordt.’

Biologische klok

De biologische klok zou ons daar toe dwingen. ‘Door naar buiten te gaan, vergroot je de kans om een partner te ontmoeten en nageslacht te produceren. Een beetje zoals de vogels die in mei een ei leggen,’ zegt Schoutens lachend.

Volgens het KNMI houdt het lenteweer aan tot vrijdag. Daarna gaat de temperatuur omlaag. Voor het weekend wordt ook regen voorspeld.

Regen

Dat laatste betekent slecht nieuws voor de seksclubs volgens de vereniging voor exploitanten van relaxbedrijven. ‘Drie dagen regen doet de omzet in elkaar storten,’ weet André van Dorst.

Bron: AD

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!