slaaptekort

Door deze standjes slaap je daarna als een roosje

Een potje bedsport voor het slapengaan, het komt er misschien niet altijd van, maar leuk is het wel. Niet alleen is het goed voor je relatie om ’s avonds nog even samen te ontspannen en de tijd voor elkaar te nemen, maar het komt ook je nachtrust ten goede.

Orgasme

Je hebt vast al gemerkt dat je na een orgasme zonder moeite in dromenland belandt. Je lichaam is moe, je wordt overspoeld door hormonen en voor even denk je aan niets anders dan je genot. Je belandt in een soort roes en bekijkt alles door een roze bril. Maar wist je dat er ook standjes zijn die ervoor zorgen dat je écht diep in slaap valt?

Slaap

Het is The Dozy Owl, een website gespecialiseerd in alles wat met onze slaap te maken heeft, die besloot om op onderzoek uit te gaan. Aan de studie namen 1.652 testpersonen deel die over een periode van 3 maanden 25 verschillende standjes moesten testen. Ze werden uitgerust met een slaapmonitor zodat de onderzoekers hun slaappatroon vervolgens konden analyseren.

Drie standjes

Uit de resultaten bleek dat drie standjes in het bijzonder onze paradoxale slaap verlengen. Dat is de vierde fase in onze slaapcyclus en de fase waarin het merendeel van onze dromen plaatsvindt. Wil je snel en goed in dromenland belanden? Dan kan je eens proberen om op z’n hondjes klaar te komen. Daardoor wordt je paradoxale slaap met 43% verlengd. De lotuspositie komt met 39% op de tweede plaats en de spread eagle staat op drie met 35%. Tijd voor een test!

Bron: Metro

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!