Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
uiterlijk
7 maart 2018

Door datingsites en social media meer oog voor uiterlijk

Wanneer je rondkijkt op social media en datingsites lijken mensen steeds oppervlakkiger  te worden. Het is een prentenboek van visueel aantrekkelijke foto’s, met bijschriften in de vorm van korte berichtjes en met opmerkingen over wat mensen leuk vinden, de likes. Klopt het dat we door gebruik van datingsites en social media steeds meer gericht zijn op uiterlijk? 

Door datingsites en social media meer oog voor uiterlijk

Door ons vooral te richten op de buitenkant kun je jezelf afvragen of er nog enige diepgang is.  Of hebben we door toenemend gebruik van datingsites en social media alleen maar meer oog voor uiterlijk? Laten we Facebook als voorbeeld nemen. Er is hier sprake van interactie, maar hoe groot is die. Het blijkt dat het beeld dat mensen van zichzelf scheppen louter positief is. Iedereen kan met zijn mobiel een goede foto maken en met een filter erover is het resultaat subliem. Mindere momenten worden niet gedeeld en mislukte foto’s krijgen het daglicht niet eens te zien. Ze worden meteen weggehaald.

Perfect maar oppervlakkig

Er ontstaat zo een schijnbaar perfect maar oppervlakkige wereld. In deze gemaakte wereld staat het individu centraal, dit vinden zeker de mensen die kritisch zijn op social media. De minder kritische mensen onder ons, zien echter dat social media ons ook zeker iets gebracht heeft anders dan oppervlakkigheid. Wat je namelijk ook op het internet kwijt kunt, is geschreven tekst, wanneer je slimme ideeën hebt, getalenteerd poëet bent of iets aan de introverte kant, zoadat iets uitspreken minder aantrekkelijk is.

Geschreven woord gaat om inhoud

Bij geschreven woorden gaat het minder om de aantrekkelijkheid, maar meer om de inhoud. We moeten toegeven dat zonder social media het voor veel mensen een stuk lastiger zou zijn geweest de aandacht te krijgen van anderen voor hun teksten en gedachten. Ook op datingsites kun je opvallen ook al ben je volgens jezelf niet moeders mooiste. Bedenk maar eens hoe er mensen zijn die met humor en rake teksten diepe indruk kunnen maken.

Indruk geeft diepgang

Heeft iemand een indruk achtergelaten, dan kun je niet meer om het woord diepgang heen. De mogelijkheid ontstaat om verdieping aan te brengen. Op sommige datingsites wordt daar meer gebruik van gemaakt dan op anderen. Bekijk dus voor jou wat jou aanspreekt. Er is een datingsite die vooral gericht is op gescheiden ouders die niet uitgesproken raken over scheiden, opvoeden en alimentatie. Bij datingsite Netsamen komen mensen terecht die vooral zoeken naar geestelijke connectie.

Gezelschap doet er toe

De inhoud doet er dus best toe, gelukkig. Maar het zit nu eenmaal in de menselijke aard om uiterlijkheden te waarderen. Mensen met goede foto’s krijgen meer reacties. Zij krijgen online sneller vrienden, met hen willen we sneller vrienden worden. Loop je iemand online tegen het lijf, dan vormen we op basis van een profiel een beeld hoe iemand is. Dit beeld wordt gevormd door het beeld dat je hebt van eventuele vrienden van de nieuwe persoon, die je al wel kent. In het echt werkt het ook zo. Iemand wordt beoordeeld op basis van de mensen waarmee hij of zij in gezelschap verkeert.

Online komt overeen met offline

Hoe we ons online gedragen is een verlengstuk van hoe we offline in het echt zijn. Je kunt dus niet zeggen dat we door social media oppervlakkiger zijn geworden. We maken wel wijselijk gebruik van de mogelijkheid wat meer aandacht te vestigen op de zaken die ons bevalt en weg te laten wat we minder leuk vinden aan ons zelf. Of iemand vooral met woorden spreekt of met beelden, dat zal overeenkomen met ons uitingen in het echte leven.

Delen:
Facebook Twitter Icon

1 reacties

  1. het oog wil ook wat

    frederique | 9-03-2018
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Herensieraden laten single mannen er nog beter uitzien

Bij sieraden denk je misschien aan oorbellen of armbanden voor dames,...

Tips voor de perfecte outfit voor een succesvolle date!

De eerste indruk telt. Deze is het allerbelangrijkste en maakt of...

Happy selfies op Instagram na relatiebreuk helpt je niet vooruit

Is het een goed idee om enorm veel gelukkige kiekjes van...

10 styling tips voor mannen

Of je er nu aan wilt of niet, kleding is belangrijk....

Strubbelingen in een prille relatie: rustiger aan doen of juist niet?

Wanneer een beginnende, prille relatie even niet zo lekker loopt heb...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie