Vind je passie

Doen waar je gelukkig van wordt

Iedere dag doen waar je gelukkig van wordt, dat is toch heerlijk. Wanneer het grootste deel van deze dag gevuld wordt met werken, zou het mooi zijn wanneer je werk datgene is waar je gelukkig van wordt. Met je passie je leven invulling geven, is de moeite van het proberen waard.

Doen waar jij gelukkig van wordt

Iedere dag naar je werk moeten en dit eigenlijk niet echt leuk vinden, is vaak een verplichting omdat er brood op de plank moet komen. Maar stel dat je in de gelegenheid bent hier verandering in te brengen, waarom zou je daar dan geen werk van maken. Het is ten eerste van belang dat jij weet waar jij blij van wordt. Heb jij je passie nog niet ontdekt, ga dan op ontdekkingstocht.

Ga je passie ontdekken

In jouw ontdekkingstocht moet je stap voor stap zetten. Het is niet dat je op een ochtend wakker wordt en denkt, YES, ik heb het. Het kan natuurlijk, maar ga daar niet van uit. Bewust er mee bezig zijn is al een goed begin. Er zijn een aantal zaken die je moet overdenken en langzaam aan elkaar moet plakken.

1.  Waar ben jij goed in?

Maak een lijst met alle dingen waar je goed in bent. Je kunt bij het opstellen van deze lijst ook hulp vragen aan vrienden, familie of collega’s. Het kan moeilijk zijn om iets te benoemen, maar het kan van alles zijn. Voorbeelden van dingen waar je goed in kunt zijn: mensen helpen, schilderen, schrijven, studeren, mensen dingen leren.

2. Waar liggen je interesses?

Maak ook een lijst van alle dingen die jou interesseren. Dit kunnen hobby’s zijn, maar dat hoeft niet persé. Kijk breder dan dat. Welke zaken lees of bekijk je graag? Wat voor artikelen klik je aan op social media?

3. Combinatie te maken?

Mogelijk zijn er duidelijke combinaties zichtbaar in bovenstaande lijsten. Ergens goed in zijn waarin ook nog veel interesse naar toe gaat, dat moet jou op een hoger niveau kunnen brengen. Kijk of je onverwachte nieuwe combinaties zichtbaar krijgt voor je zelf. Denk buiten de gebaande paden.

4. Jouw ideale dag?

Stel je voor dat je helemaal niet hoeft te werken, hoe zou dan je dag eruit zien. Of stel dat je voor in een baan die je nu helemaal niet hebt,  maar die jou top zou lijken. Wil je juist meer uren met werk bezig zijn of wil je meer vrije tijd? Bedenk je ideale tijdschema, dat is namelijk ook bepalend voor alle mogelijke invullingen.

5. Hoe wil jij herinnerd worden?

Beantwoord deze vraag voor jezelf. Wat wil jij zien wanneer je over jaren kunt terugkijken op jou leven? En wat zou je willen dat mensen zich over jou herinneren. Door dit voor je zelf uit te spreken of helder te krijgen, weet je ook waar je tijdens je huidige en toekomstige leven aan moet en kunt gaan werken.

Aan de slag met je passie

Als je weet wat je passie is, kun je plannen maken om daar naartoe te werken. Wil jij een eigen bedrijf opzetten? Zoek dan uit wat je daarvoor nodig hebt en ga daarmee aan de slag! Je hoeft niet meteen je baan op te zeggen, maar je kunt hier ook in je vrije uren aan werken en dit langzaam uitbouwen. Vind je je huidige baan goed, maar heb je ontdekt dat je passie ligt bij zorgen voor je familie, ga dan kijken hoe je dat voor elkaar kunt krijgen. Ontdek je passie en vind je droombaan.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.