Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
Vind je passie
19 maart 2018

Doen waar je gelukkig van wordt

Iedere dag doen waar je gelukkig van wordt, dat is toch heerlijk. Wanneer het grootste deel van deze dag gevuld wordt met werken, zou het mooi zijn wanneer je werk datgene is waar je gelukkig van wordt. Met je passie je leven invulling geven, is de moeite van het proberen waard.

Doen waar jij gelukkig van wordt

Iedere dag naar je werk moeten en dit eigenlijk niet echt leuk vinden, is vaak een verplichting omdat er brood op de plank moet komen. Maar stel dat je in de gelegenheid bent hier verandering in te brengen, waarom zou je daar dan geen werk van maken. Het is ten eerste van belang dat jij weet waar jij blij van wordt. Heb jij je passie nog niet ontdekt, ga dan op ontdekkingstocht.

Ga je passie ontdekken

In jouw ontdekkingstocht moet je stap voor stap zetten. Het is niet dat je op een ochtend wakker wordt en denkt, YES, ik heb het. Het kan natuurlijk, maar ga daar niet van uit. Bewust er mee bezig zijn is al een goed begin. Er zijn een aantal zaken die je moet overdenken en langzaam aan elkaar moet plakken.

1.  Waar ben jij goed in?

Maak een lijst met alle dingen waar je goed in bent. Je kunt bij het opstellen van deze lijst ook hulp vragen aan vrienden, familie of collega’s. Het kan moeilijk zijn om iets te benoemen, maar het kan van alles zijn. Voorbeelden van dingen waar je goed in kunt zijn: mensen helpen, schilderen, schrijven, studeren, mensen dingen leren.

2. Waar liggen je interesses?

Maak ook een lijst van alle dingen die jou interesseren. Dit kunnen hobby’s zijn, maar dat hoeft niet persé. Kijk breder dan dat. Welke zaken lees of bekijk je graag? Wat voor artikelen klik je aan op social media?

3. Combinatie te maken?

Mogelijk zijn er duidelijke combinaties zichtbaar in bovenstaande lijsten. Ergens goed in zijn waarin ook nog veel interesse naar toe gaat, dat moet jou op een hoger niveau kunnen brengen. Kijk of je onverwachte nieuwe combinaties zichtbaar krijgt voor je zelf. Denk buiten de gebaande paden.

4. Jouw ideale dag?

Stel je voor dat je helemaal niet hoeft te werken, hoe zou dan je dag eruit zien. Of stel dat je voor in een baan die je nu helemaal niet hebt,  maar die jou top zou lijken. Wil je juist meer uren met werk bezig zijn of wil je meer vrije tijd? Bedenk je ideale tijdschema, dat is namelijk ook bepalend voor alle mogelijke invullingen.

5. Hoe wil jij herinnerd worden?

Beantwoord deze vraag voor jezelf. Wat wil jij zien wanneer je over jaren kunt terugkijken op jou leven? En wat zou je willen dat mensen zich over jou herinneren. Door dit voor je zelf uit te spreken of helder te krijgen, weet je ook waar je tijdens je huidige en toekomstige leven aan moet en kunt gaan werken.

Aan de slag met je passie

Als je weet wat je passie is, kun je plannen maken om daar naartoe te werken. Wil jij een eigen bedrijf opzetten? Zoek dan uit wat je daarvoor nodig hebt en ga daarmee aan de slag! Je hoeft niet meteen je baan op te zeggen, maar je kunt hier ook in je vrije uren aan werken en dit langzaam uitbouwen. Vind je je huidige baan goed, maar heb je ontdekt dat je passie ligt bij zorgen voor je familie, ga dan kijken hoe je dat voor elkaar kunt krijgen. Ontdek je passie en vind je droombaan.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

koken & tafelen algemeen

gerelateerde artikelen

Wist je dat kerstfilms goed zijn voor je gezondheid?

Ben jij ook helemaal idolaat van kerst en vind je het...

Single vrouw: dan ben je super happy en leef je lekker lang!

Onderzoek laat zien dat single vrouwen tot de gelukkigste groep behoren,...

Leer flirten & contact leggen in één middag!

Aankomende vrijdagmiddag 26-4 vindt de workshop Leer flirten en contactleggen in...

De gedachte achter goedmaaks seks: zo zit het

Het maakt niet uit hoe goed het gaat met je nieuwe...

Deze 3 dingen gebeuren er met je brein als je de ware ontmoet

Niet alleen je eetlust verdwijnt, ook je hersenen ondergaan een aantal...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie

 mooi & gezond algemeen