verliefd stel

Doen als verliefden maakt verliefd

In een onderzoek door een psycholoog is onderzoek gedaan naar telepathie. Daarbij moesten een vrouw en een man elkaar diep en lang in de ogen kijken om proberen te raden wat de ander dacht. Van bovennatuurlijke krachten was geen enkel bewijs. Experiment mislukt, zul je denken. Verre van dat.

Doen als verliefden maakt verliefd

De psycholoog had onder het mom van telepathie de mensen in zijn onderzoek gelokt, maar in het echt iets heel anders getest. Wat wilde hij namelijk echt weten? Hij wilde er achter komen of mensen, die elkaar lang in de ogen kijken zoals verliefden doen, ook iets voelen van de bijbehorende gevoelens van aantrekkingskracht en verliefdheid.

Er moet iets van liefde zijn

Zijn veronderstelling bleek juist te zijn. Er werd duidelijk dat bijna alle proefpersonen speciale gevoelens kregen voor hun telepathie partner. De gevoelens gingen van licht verliefd tot echte affectie. Het zal er mee te maken hebben, met het idee dat je elkaar alleen maar zo lang en diep in de ogen kunt kijken als er iets van liefde moet zijn.

Mensen zijn ongelukkig in hun relatie

Dit is best een interessant gegeven. Het laat zien dat een belangrijk principe van de menselijke geest niet genoeg op waarde wordt geschat. Hoe jij je gedraagt, heeft invloed op hoe jij je voelt. Hierbij zijn we gewend aan een volgorde. We beperken ons door die volgorde te handhaven. Het zou wel eens de belangrijkste reden kunnen zijn waarom mensen ongelukkig zijn in hun relatie of in de liefde in het algemeen.

Durf volgorde en lijnen om te gooien

Door te denken in een lijn, kun je blijven hangen in gewoontes. De man gaat pas weer aardig doen tegen zijn vrouw, als zij dat ook doet. Een vrouw niet genieten als ze geen man heeft, dus er moet eerst weer een man in het leven zijn voor er geluk toegelaten kan worden.  Het is hierdoor dat mensen onnodig lijden.  Stel dat je de volgorde durft te veranderen, door aardig te zijn zonder dat de ander dat eerst moet doen. Of ga wel naar je salsa les ook al vind je dat niet zo fijn zonder danspartner, maar die kun je daar mogelijk ook treffen.

Snelste weg naar positieve verandering

Anders doen leidt tot anders voelen en anders denken. Het opzoeken van een andere omgeving of een andere situatie is de snelste weg naar een positieve verandering. Het is verbazingwekkend hoe snel je hersenen je oude gedachten en herinneringen in passen in je nieuwe leven. De hersenen maken namelijk intuïtief een optelsom van alle prikkels die ze binnen krijgen. Stellen die samen uit hun comfortzone gaan en niet uit eten gaan maar een survivaltocht gaan lopen, die bleken meer verliefd te zijn. Uit de dagelijkse routine en dan ook nog elkaar moeten helpen en vertrouwen, dat schept een hechtere band.

Vaker de liefde treffen

Wil je de stemming van anderen om je heen beïnvloeden, dan moet je eventuele weerstand overwinnen door uit je sleur te komen, te gaan sporten, te gaan dansen en lief te gaan hebben. Wanneer je doet alsof de wereld vol liefde zit, zul je de liefde veel vaker treffen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.