divorce hotel

Doe zelf iets aan een beter zelfbeeld

Wie zich beter in zijn vel wilt voelen, hoeft niet noodzakelijk te zweten en te puffen. Een stevige mentale training is eigenlijk veel belangrijker. Koester daarom deze vijf motto’s.

Zelfvertrouwen groeit vanuit je mentaliteit en niet zozeer uit je lichaamsbouw! Neem dit als uitgangspunt en je bent al half op weg. Er zijn veel vrouwen die volgens de normen van het schoonheidsideaal een fantastisch figuur hebben en toch overladen worden door complexen en onzekerheden. De boosdoener is bijna altijd een negatief denkpatroon.

Begin daarom alvast met deze 5 memo’s aan jezelf:

1. Vergeet niet dat iets moois nooit perfect is
Perfectie is saai, zoniet onmogelijk. Het is heel zeldzaam dat de modellen die je ogen uitprikken in de boekjes echt zichzelf zijn. Gelukkig zijn met je eigen lichaam wil niet zeggen dat alles perfect moet of kan zijn. Het wijst daarentegen op het feit dat je hebt leren leven met je imperfecties. Durf daarom die spiegel te confronteren en dankbaar te zijn voor het lichaam dat je gekregen hebt. Het is een krachtige oefening die positieve boodschappen naar je brein kan sturen.

2. Je lichaam is meer dan een uiterlijke verschijning
Ons lichaam dient om te functioneren, niet om stil te zitten en “mooi” te zijn. Maak tijd om alle geweldige mogelijkheden te vieren en draag er zorg voor.

3. Hoe minder kopzorgen, hoe meer plaats voor fijne herinneringen
Stel jezelf even voor 20 jaar verder. Zou je willen terugkijken en denken “Was ik maar gelukkiger geweest met mezelf”, of wil je kunnen terugblikken op die zalige, zorgeloze tijd op het strand, een avondje stappen, … Deze mentale oefening doet je afwegen wat eigenlijk echt belangrijk is en over welke dingen je geen kopzorgen hoort te hebben.

4. Wensen om iemand anders te zijn, is een verspilling van wie je bent
Het klinkt cliché, maar we zijn allemaal uniek. Leer deze uniekheid te koesteren en erken dat het nutteloos is om jezelf eindeloos te vergelijken met anderen. Geef niet toe aan een minderwaardigheidscomplex en laat je eigen zelfbeeld zeker niet vormen door mensen in je omgeving.

5. Hul je lichaam in kleren die je doen stralen
Je hoeft geen honderden euro’s uit te geven, maar een beetje investeren in kleren die je flatteren, kan echt helpen om je lichaam meer te appreciëren. Volg niet slaafs trends die je onzekerheden alleen maar benadrukken, maar mik op comfortabele, goed passende outfits die je op een gezonde, milde manier naar jezelf doen kijken.

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.