gelukkig zijn alleen

Doe jij al aan masturdating?

Ben je single? Dan heb je misschien al wel gehoord van masturdating. Dit datingfenomeen stamt terug uit 2015, maar maakt langzaamaan een comeback onder singles. Het is niet te verwarren met masturbating, want het heeft helemaal niets met een bepaald vingerspel down under te maken. Bij masturdating draait om quality time met jezelf.

Masturdating

Of het nu gaat om die nieuwe tentoonstelling die je graag wilde bezoeken, of dat nieuwe restaurant waar je al lange tijd wilde eten – waarom niet gewoon gáán. Het idee achter de term is dat je ook gewoon dingen alleen kunt ondernemen je single zijnde, like we didn’t know that already. Volgens datingexperts kent masturdating daarnaast tal van voordelen voor je geestelijke gezondheid, eigenwaarde en zou het bovendien bijdragen aan een stevige basis voor toekomstige relaties.

Eigen geluk

“Je ontwikkelt vooral een sterke en zorgzame relatie met jezelf, waar je gewend raakt jezelf te behandelen zoals je dat ook bij een beste vriend zou doen. Je bent hierbij volledig verantwoordelijk voor je eigen geluk”, aldus relatietherapeuten Selina en Vicki van het online platform Project Love. “Alleen als je een goede, sterke en liefdevolle relatie met jezelf hebt, kan je relatie met anderen echt opbloeien.” Dus hup, trek er lekker alleen op uit! Ben je een happy single maar sta je wel open voor een leuke relatie? Dan kan je natuurlijk altijd lekker gaan daten ;-).

Bron: Glamour

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam