ware liefde vinden

Doe jij aan Valentijnsdag?

Ongeveer 3,3 miljoen Nederlanders doen dit jaar aan Valentijnsdag. Dat blijkt uit onderzoek. Ten opzichte van vorig jaar is dat een kleine stijging. In Groningen, Zeeland en Friesland wordt de minste aandacht aan de dag van de liefde besteed. In Zuid-Holland, Overijssel en Noord-Holland is men het meest fanatiek bezig om elkaar in de watten te leggen.

Wel waardering ontvangen presentje

Bij dit onderzoek, dat uitgevoerd is door SexcontactMarkt, gaven veel ondervraagden aan aangaven niets te doen aan Valentijnsdag. Zij gaven als voornaamste reden aan dat de feestdag te commercieel is. Opvallend is dat een derde van de ondervraagden zei het wel te waarderen om een presentje te ontvangen op 14 februari.

Het grootste gedeelte van de ondervraagden die aangaven wel wat te doen met Valentijnsdag gaven voornamelijk etentjes, chocolade of sieraden. 0,8% gaf zelfs aan elektronica zoals een iPhone of tablet kado te doen met valentijn. Over het algemeen geeft de Nederlander niet veel uit aan zijn presentjes. Slechts 10% gaf aan meer dan €50 uit te geven aan een kado. 42% geeft een presentje met een waarde van minder dan €10.

Het traditionele kado lijkt steeds meer plaats te maken voor belevenissen. In vergelijking met vorig jaar worden er dit jaar 20% meer hotelovernachtingen, etentjes en andere uitjes kado gegeven.

Hoeveel % van Nederland doet aan Valentijnsdag?

Nederland: 19,5%

1. Zuid-Holland 22,8%
2. Overijssel 21,7%
3. Noord-Holland 21,3%
4. Utrecht 21,1%
5. Noord-Brabant 20,6%
6. Flevoland 19,2%
7. Drenthe 19,1%
8. Gelderland 19%
9. Limburg 18,6%
10. Friesland 17,3%
11. Zeeland 17,1%
12. Groningen 16,3%

Liefde tonen kun je nooit te vaak

Dit betekent dat toch 1 op de 5 Nederlanders op enige manier te maken heeft met Valentijnsdag. Of het nu vooral goed is voor de commercie, dat maakt niets uit. Er zijn dan toch meer dan 3 miljoen mensen in Nederland die in het teken van de liefde een warm gevoel gaan krijgen. Het krijgen van een warm gevoel omdat iemand van je houdt of om je geeft, dat kan nooit genoeg zijn. Je kunt niet te vaak tegen iemand zeggen dat je van hem of haar houdt. Doen dus.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

willie test womanizer
By Moniek ·
6 oktober 2021

Doorbreek de seksuele sleur

Je hebt net een nieuwe relatie en de seks tussen jullie is super. Hoe zal dat er uit zien als je 20 jaar verder bent? Je kunt je vast niet bedenken dat de intentie en de mate van seks bedrijven nog hetzelfde zal zijn.
perfecte man daten
By Margret ·
27 september 2021

Mannen tegen 40 minder sexy

Op zekere leeftijd worden vrouwen onzichtbaar voor mannen. Maar het is een feit dat dat omgekeerd ook geldt. Een soort van eerlijke (e)mancipatie.
weinig seks
By Moniek ·
27 september 2021

Voor intieme klacht gaan we naar Google en niet naar dokter

Jonge vrouwen raadplegen liever dokter Google, dan dat ze hun huisarts bezoeken. Vooral bij intieme gezondheidsproblemen waar zij zich voor schamen is dit het geval.
singles gezond daten
By Margret ·
24 september 2021

Samen vriendschap hebben met andere stellen

Vaak groeit een dubbele vriendschap spontaan. Een vriendschap met één van jouw vriendinnen groeit uit tot een gezamenlijke vriendschap van jou en je partner met die vriendin en haar partner. Zullen we een keer met de mannen erbij afspreken? Ook gezellig.
alleenstaande papa
By Tijmen ·
22 september 2021

Alleenstaand vaderschap heeft zeker mooie kanten

Voor een alleenstaande moeder worden zoveel zaken zo vanzelfsprekend geacht te doen. Als alleenstaande vader oogst je daarmee vaak aanzien. Gijs de Swarte is zijn belevenissen als single papa gaan opschrijven wat een vrolijk boek opgeleverd heeft. Dan maak je maar zen.
daten twitter
By Margret ·
16 augustus 2021

Die witte sokken kunnen uit

Gespreksonderwerp was ‘mijn wensenlijstje’ wat betreft een man. Waar hou je aan vast en wat zijn ‘nice to haves’. Hoe zit het met witte sokken?