ware liefde vinden

Doe jij aan Valentijnsdag?

Ongeveer 3,3 miljoen Nederlanders doen dit jaar aan Valentijnsdag. Dat blijkt uit onderzoek. Ten opzichte van vorig jaar is dat een kleine stijging. In Groningen, Zeeland en Friesland wordt de minste aandacht aan de dag van de liefde besteed. In Zuid-Holland, Overijssel en Noord-Holland is men het meest fanatiek bezig om elkaar in de watten te leggen.

Wel waardering ontvangen presentje

Bij dit onderzoek, dat uitgevoerd is door SexcontactMarkt, gaven veel ondervraagden aan aangaven niets te doen aan Valentijnsdag. Zij gaven als voornaamste reden aan dat de feestdag te commercieel is. Opvallend is dat een derde van de ondervraagden zei het wel te waarderen om een presentje te ontvangen op 14 februari.

Het grootste gedeelte van de ondervraagden die aangaven wel wat te doen met Valentijnsdag gaven voornamelijk etentjes, chocolade of sieraden. 0,8% gaf zelfs aan elektronica zoals een iPhone of tablet kado te doen met valentijn. Over het algemeen geeft de Nederlander niet veel uit aan zijn presentjes. Slechts 10% gaf aan meer dan €50 uit te geven aan een kado. 42% geeft een presentje met een waarde van minder dan €10.

Het traditionele kado lijkt steeds meer plaats te maken voor belevenissen. In vergelijking met vorig jaar worden er dit jaar 20% meer hotelovernachtingen, etentjes en andere uitjes kado gegeven.

Hoeveel % van Nederland doet aan Valentijnsdag?

Nederland: 19,5%

1. Zuid-Holland 22,8%
2. Overijssel 21,7%
3. Noord-Holland 21,3%
4. Utrecht 21,1%
5. Noord-Brabant 20,6%
6. Flevoland 19,2%
7. Drenthe 19,1%
8. Gelderland 19%
9. Limburg 18,6%
10. Friesland 17,3%
11. Zeeland 17,1%
12. Groningen 16,3%

Liefde tonen kun je nooit te vaak

Dit betekent dat toch 1 op de 5 Nederlanders op enige manier te maken heeft met Valentijnsdag. Of het nu vooral goed is voor de commercie, dat maakt niets uit. Er zijn dan toch meer dan 3 miljoen mensen in Nederland die in het teken van de liefde een warm gevoel gaan krijgen. Het krijgen van een warm gevoel omdat iemand van je houdt of om je geeft, dat kan nooit genoeg zijn. Je kunt niet te vaak tegen iemand zeggen dat je van hem of haar houdt. Doen dus.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.