vrouwen seks orgasme

Doe-het-zelf-seks in cijfers

Hoewel ruim 80 procent van de Nederlandse bevolking zichzelf meerdere malen per week een hoogtepunt bezorgt is het nog steeds ‘not done’ om hier zonder blikken of blozen over te praten. Meer dan de helft van de bijna duidend door Singlessite.nl ondervraagden vindt namelijk dat er op doe-het-zelf-seks nog een zeker taboe rust.

Doe-het-zelf frequentie

Dat we ‘het’ vaker doen dan de auto wassen of naar de kapper gaan is duidelijk. Een kwart van de ondervraagden beleeft dagelijks een seksueel hoogtepunt, ruim een derde twee tot vier keer per week. Voor twaalf procent is eens per dag zelfs niet genoeg. Zij gaan dagelijks meerdere keren met zichzelf aan de slag. Slechts één procent laat weten helemaal niet aan zelfbevrediging te doen.

Relatie invloed

Voor velen is het wel of niet hebben van een relatie medebepalend voor de frequentie waarmee men zichzelf bevredigd. Zo laat 52 procent weten vaker te masturberen in de periode dat men single is. Voor 17 procent maakt een relatie geen enkel verschil, en slechts 4 procent masturbeert nooit ten tijde van een liefdesrelatie.

Favoriete plek

Het bed gooit hoge ogen als het gaat om de meest favoriete plek waar men zichzelf naar een hoogtepunt brengt. Voor maar liefst 48 procent is dit ‘the place to be’. Als tweede scoort ‘ergens binnenshuis’ en in bad of onder de douche komt met 14 procent op een derde plaats. Verder wordt door de ondervraagden ‘achter de computer’ ook veelvuldig genoemd als favoriete masturbatieplek. De minst populaire locaties zijn het toilet en buitenshuis.

Prikkelende fantasie

Ondanks alle beschikbare hulpmiddelen zoals sekslijnen, films en boekjes blijkt de eigen fantasie het meest prikkelend te werken. Van de ondervraagden geeft namelijk 42 procent aan het liefst de eigen fantasie te gebruiken tijdens het masturberen. Zo’n 30 procent vermaakt zich het best door seksfilms van het internet te downloaden. Een sekslijn bellen is volgens de cijfers niet meer van deze tijd. Slechts één procent maakt hier nog steeds gebruik van.

Ervaring

In het onderzoek kwamen ook de ervaringen met masturbatie versus seks met een partner aan bod. Hieruit blijkt dat voor 67 procent seks met een partner nog altijd lekkerder is dan seks met zichzelf. Voor 19 procent is beiden opties even lekker, en slechts zes procent masturbeert liever dan te vrijen met een partner.

Bron: Singlessite.nl

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.