internet pesten online

Dit zijn meest internet-vriendelijke vakantiebestemmingen in Europa

Moet je er niet aan denken om zonder internet te zitten tijdens je vakantie? Dan is het wel zo handig om te weten waar je nu wel en vooral geen goed internet kunt vinden. HomeToGo analyseerde meer dan 2,5 miljoen accommodaties en wat blijkt: Nederland is het meest internet-vriendelijke vakantieland voor reizigers in Europa.

Wifi

Tijdens een verblijf in Nederland kunnen vakantiegangers dus gerust door appen en verder surfen want vrijwel iedere accommodatie beschikt over een Wifi-verbinding. In andere Europese landen is dit lang niet altijd het geval. Zo is er bijvoorbeeld een grote kans dat je tijdens een verblijf in Scandinavië even volledig losgekoppeld bent van de digitale wereld.

Grote verschillen tussen de Europese landen

Uit het onderzoek blijkt Nederland de meest internet-vriendelijke bestemming van Europa te zijn. Het percentage Nederlandse accommodaties met toegang tot een internetverbinding is maar liefst 82%. De top 3 wordt gecomplimenteerd door Kroatië (79%) en Roemenië (77%). Van de 42 Europese landen die in het onderzoek werden meegenomen staan buurlanden België (67%) en Duitsland (63%) op een respectievelijke 19e en 21ste plaats.

Scandinavië

De Scandinavische landen, met uitzondering van IJsland (68%) en Denemarken (67%), bieden vakantiegangers de mogelijkheid tot een ‘digitale detox’. In Noorwegen beschikt namelijk slechts 1 op de 2 vakantiehuizen (51%) over een internetverbinding gevolgd door Zweden met 43%. Op de allerlaatste plaats staat Finland met een internetverbinding in slechts 37% van de vakantiehuizen.

Oost Europa

Oost-Europese landen als Moldavië (74%) en Wit-Rusland (66%) voeren in 2017 de ranglijst nog aan en scoren ook dit jaar relatief erg hoog. Toch is er hier sprake van een procentuele afname in het aantal accommodaties met een internetverbinding. Dit komt met name door de toename van het aantal beschikbare accommodaties in landelijke gebieden. Deze accommodaties, buiten de grotere steden, beschikken namelijk lang niet altijd over een internetverbinding.

Altijd online tijdens je stedentrip in Lissabon

Voor reizigers die tijdens hun stedentrip absoluut online willen blijven, is een verblijf in Lissabon, Rome en Boedapest het meest geschikt. Maar liefst 4 op de 5 accommodaties in Lissabon (84%) beschikken over een internetverbinding. In Rome en Boedapest beschikt zo’n 80% van de accommodaties over internet. Amsterdam staat op de zevende plaats in de ranglijst met 75% net achter Berlijn en Brussel (76%).

Terschelling is de meest internet-vriendelijke bestemming van Nederland

Gedurende het onderzoek bekeek HomeToGo in totaal 73.232 Nederlandse accommodaties. Het populaire Waddeneiland, Terschelling, kwam naar voren als de meest internet-vriendelijke bestemming van Nederland. Op het eiland heeft maar liefst 92% van de accommodaties toegang tot een internetverbinding. Terschelling wordt op de voet gevolgd door het Zeeuwse Domburg (90%) en de badplaats Scheveningen (88%) staat op een respectievelijke derde plaats.

Gelderland heeft het beste bereik voor toeristen

De meest internet-vriendelijke provincie van ons land is Gelderland. Hier beschikt namelijk 90% van de vakantiehuizen over een internetverbinding. Gelderland wordt op de voet gevolgd door de provincies Zeeland (88%) en Drenthe (87%). Verder blijken eigenlijk alle provincies enorm internet-vriendelijk te zijn gezien het percentage accommodaties met een beschikbare internetverbinding minimaal tussen de 81% en 85% ligt.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.