singles ontmoeten

Dit zijn de voordelen van single zijn

Dat het leven als single een ongewenst leven is, is anno 2017 echt achterhaald. Zelf een mooie reis maken, het eigen dagritme bepalen en het bed helemaal met niemand hoeven delen: single zijn lijkt zo gek nog niet. Datingsite Parship.nl onderzocht speciaal in aanloop naar International Singles Day hoe Nederlanders het vinden of voorheen vonden om single te zijn.

Helft Nederlanders Happy Single

Maar liefst de helft (49%) van de Nederlanders vindt het leuk om single te zijn en heeft niet per se behoefte aan een relatie. Daar lijkt dan ook genoeg reden voor te zijn: meer dan de helft zegt vaker vrienden te zien wanneer ze single zijn. Daarnaast besteedt ruim een kwart meer aandacht aan zijn of haar uiterlijk en zegt bijna een kwart van de Nederlanders veel meer te experimenteren op het gebied van seks wanneer ze single zijn.

Een op zes mannen mist seks met anderen

Ondanks het experimentele seksleven, vindt slechts een op de tien personen dit een gemis in een relatie. Mannen en vrouwen zijn hier wel wat minder gelijkgestemd in: zeventien procent van de mannen geeft aan dat ze het in een relatie missen om met anderen seks te hebben, tegenover vier procent van de vrouwen.

Onafhankelijk: zelf beslissen

Wat de respondenten die in een relatie zitten wel missen van het single-leven is de onafhankelijkheid om keuzes te maken zonder daarbij rekening te hoeven houden met een partner. Zowel de vrouwen als de mannen geven dat aan in hun top drie:

  • Eigen dagritme bepalen
  • Eigen series en tv-programma’s bepalen
  • Eigen inrichting bepalen

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam