Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
minnaar sexy baard
20 april 2018

Dit zijn de top 10 hipster steden van dit moment

Dat Portland in de VS een hipsterparadijs is, dat wisten we al langer. Maar hoe staat het met de rest?  De internationale verhuissite MoveHub heeft een ranglijst opgesteld van de hipster steden ter wereld. Dat deden ze op basis van 5 criteria: aantal vegetarische eetplaatsen, koffiebars, tattooshops, tweedehandswinkels en platenzaken.

MoveHub onderzocht 446 steden in 20 verschillende landen op deze criteria. Ze telden in totaal 2.834 platenzaken, 7.772 vegetarische restaurants, 14.588 tattooshops, 15.549 tweedehandszaken en 93.203 koffiebars voor meer dan 200 miljoen inwoners.

Dit is de top 10!

  1. Brighton en Hove in Groot-Brittannië
  2. Portland in de VS
  3. Salt Lake City in de VS
  4. Seattle in de VS
  5. Lissabon in Portugal
  6. Fort Lauderdale VS
  7. Miami in de VS
  8. Orlando in de VS
  9. Helsinki in Finland
  10. Spokane in de VS

 

 Europese versus Amerikaanse steden

In tegenstelling tot Europese steden, zijn Amerikaanse steden zijn zeer sterk vertegenwoordigd. In de top 50 vinden we naast het Finse Helsinki ook nog Zurich in Zwitserland, Tampere in Finland, Oslo in Noorwegen, Edinburgh en Belfast in het VK, Amsterdam, het Portugese Porto en het Franse Bordeaux en Parijs.

Vintage & Vegan

De Europese steden hadden in verhouding meer platenzaken en tweedehandswinkels, in het bijzonder Lissabon en Porto, maar in de Amerikaanse steden heeft de vegan-trend zich duidelijk meer doorgezet dan in Europa. Ook tattooshops vind je in Amerika bij wijze van spreken op elke hoek van de straat. Veertig procent van de Amerikanen tussen 25 en 40 hebben een tattoo.

Hipstergehalte

Het hipstergehalte van de Australische steden is niet meteen om over naar huis te schrijven, maar ze zijn wel duidelijk “koning van de koffie”. In 2008 moest Starbucks 70 procent van zijn filialen sluiten omdat ze de concurrentie met de lokale koffiebars gewoonweg niet aankonden.

Grote steden

Opvallend is dat geen enkele stad in de top 40 meer dan een miljoen inwoners telt. Steden als Londen, Parijs en Berlijn zijn bekend om hun hipsterbuurten, maar dat volstaat niet als compensatie voor de minder hippe buurten. Daardoor staan ze niet zo hoog als je zou verwachten.

 

Bron: HLN

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Single en op reis: De Verenigde Staten

Als single kun je erg tegen een vakantie alleen opzien, je...

Single en op reis: Duitsland

Een leuke vakantiebestemming zonder dat je ver weg bent? Neem Duitsland...

Waarom Valencia op je bucketlist moet staan!

Aan het broeden op een leuke stedentrip dit voorjaar? Valencia heeft...

Verhipping van vintage ook zichtbaar in de mode

Bewust bezig met duurzaam leven? Dan koop je misschien ook wat...

Stedentrip tip: ontdek Valencia op de fiets

Lange tijd was het in heel wat Europese steden bijna levensgevaarlijk...

singlessite gidsen

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie

Koningaap - Safarireizen