minnaar sexy baard

Dit zijn de top 10 hipster steden van dit moment

Dat Portland in de VS een hipsterparadijs is, dat wisten we al langer. Maar hoe staat het met de rest?  De internationale verhuissite MoveHub heeft een ranglijst opgesteld van de hipster steden ter wereld. Dat deden ze op basis van 5 criteria: aantal vegetarische eetplaatsen, koffiebars, tattooshops, tweedehandswinkels en platenzaken.

MoveHub onderzocht 446 steden in 20 verschillende landen op deze criteria. Ze telden in totaal 2.834 platenzaken, 7.772 vegetarische restaurants, 14.588 tattooshops, 15.549 tweedehandszaken en 93.203 koffiebars voor meer dan 200 miljoen inwoners.

Dit is de top 10!

  1. Brighton en Hove in Groot-Brittannië
  2. Portland in de VS
  3. Salt Lake City in de VS
  4. Seattle in de VS
  5. Lissabon in Portugal
  6. Fort Lauderdale VS
  7. Miami in de VS
  8. Orlando in de VS
  9. Helsinki in Finland
  10. Spokane in de VS

https://www.instagram.com/p/Bhb35-Yh_Sl/?utm_source=ig_embed

 

 Europese versus Amerikaanse steden

In tegenstelling tot Europese steden, zijn Amerikaanse steden zijn zeer sterk vertegenwoordigd. In de top 50 vinden we naast het Finse Helsinki ook nog Zurich in Zwitserland, Tampere in Finland, Oslo in Noorwegen, Edinburgh en Belfast in het VK, Amsterdam, het Portugese Porto en het Franse Bordeaux en Parijs.

Vintage & Vegan

De Europese steden hadden in verhouding meer platenzaken en tweedehandswinkels, in het bijzonder Lissabon en Porto, maar in de Amerikaanse steden heeft de vegan-trend zich duidelijk meer doorgezet dan in Europa. Ook tattooshops vind je in Amerika bij wijze van spreken op elke hoek van de straat. Veertig procent van de Amerikanen tussen 25 en 40 hebben een tattoo.

Hipstergehalte

Het hipstergehalte van de Australische steden is niet meteen om over naar huis te schrijven, maar ze zijn wel duidelijk “koning van de koffie”. In 2008 moest Starbucks 70 procent van zijn filialen sluiten omdat ze de concurrentie met de lokale koffiebars gewoonweg niet aankonden.

Grote steden

Opvallend is dat geen enkele stad in de top 40 meer dan een miljoen inwoners telt. Steden als Londen, Parijs en Berlijn zijn bekend om hun hipsterbuurten, maar dat volstaat niet als compensatie voor de minder hippe buurten. Daardoor staan ze niet zo hoog als je zou verwachten.

 

https://www.instagram.com/p/BhjTqinHPlj/?utm_source=ig_embed

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.